Teroare într-o localitate din Banat. Interlopii fac legea cu lanțuri, pistoale, săbii şi bâte!

mafie oravita

Oraviţa nu mai este de multă vreme doar un pol al contrabandei cu ţigări, ci se înscrie astăzi pe harta oraşelor cu un nivel de criminalitate ridicat, clanurile ţigăneşti şi interlopii instaurând teroare şi teamă în rândul cetăţenilor.

CITEŞTE ŞI:
Furt într-o staţie de tramvai din Timişoara

Şapte indivizi periculoşi, cu antecedente penale, au fost trimişi recent în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa după ce şi-au impus supremaţia în oraş prin acte de violenţă extremă, în care au folosit un întreg arsenal. Este vorba despre Gheorghe Marius Preda, zis Ciulan, Darius Preda, Mircea Dănuţ Preda, George Bogdan Pratea, Georgian Cristinel Burcea, Sebastian Ciprian Gură şi Ionel Daniel Viaşu. Faţă de aceştia, dar şi faţă de alte persoane, începuse urmărirea penală pentru infracţiuni din aproape tot Codul Penal: tâlhărie calificată, tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovirea sau alte violenţe, ameninţare, impiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă neletală fără drept sau portul fără drept al cuţitului.

Bătut măr la „Pajura”!

Victime le-au căzut acestor idivizi mai mulţi orăviţeni, doar foarte puţini dintre ei au avut curajul să vorbească şi să sesizeze organele de cercetare penală. Moise Alber Szabo Stanciu este unul dintre cei care s-a prezentat la Poliţia Oraviţa. În urmă cu exact doi ani, acesta a reclamat faptul că a fost agresat şi ameninţat în incinta Restaurantului Pajura de către Darius Preda, unchiul acestuia, Ciulan, dar şi alte persoane pe care nu le cunoştea la acea dată. Revenit din Spania pentru a-şi construi o casă la Vărădia, omul s-a cazat la Pensiunea Pajura din Oraviţa, unde a avut ghinionul să-l întâlnească pe temutul Ciulan, cu care a avut la un moment dat o discuţie contradictorie.

CITEŞTE ŞI:
Băsescu: România ar trebui să refuze migranţi. Europa primeşte lecţia propriei nesăbuinţe

În seara de 27 august, Darius Preda şi Daniel Nica, doi membri ai clanului, l-au întâmpinat în parcarea pensiunii pentru a-i închide gura. Darius şi-a sunat unchiul după care l-a urmărit pe Stanciu în incinta restaurantului. L-a lovit atât de bine cu piciorul încât acesta a căzut peste o masă.

CITEŞTE ŞI:
VREMEA se menţine călduroasă. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Ciulan a ajuns şi el imediat şi a început măcelul. Pumni, picioare şi chiar un scaun în cap! Au urmat nouă zile de îngrijiri medicale, o plângere penală şi nu numai. „Ulterior, inculpatul Darius Preda a încercat să facă presiuni asupra persoanei vătămate Moise Stanciu pentru a-şi schimba declaraţiile date în faţa organelor judiciare solicitându-i să-şi retragă plângerea, propunându-i chiar şi o sumă de bani”, a reţinut procurorul în rechizitoriu.

Află mai multe pe expressdebanat.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Teroare într-o localitate din Banat. Interlopii fac legea cu lanțuri, pistoale, săbii şi bâte!

  1. Asta este nimic pe langa ce am patit eu! Am avut 53 de zile de ingrijiri medicale, am schimbat 2 advocati,am castigat in instanta cu foarte multa greutate si pana la urma desi lucrurile erau mai mult decat evidente nu m-am ales cu nimic! Rusine autoritatilor! Pe unu care face o gainarie il rezolva imediat,iar pe cei cu fapte grave ii fac scapati deoarece cotizeaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *