Termen prelungit pentru IMM-urile care doresc bani nerambursabili pentru transferuri tehnologice. Se pot obține între 25.000 și 200.000 de euro

roboti

Între 25.000 și 200.000 de euro poate obține, ca finanțare nerambursabilă, întreprinderea mică sau mijlocie din Regiunea Vest, printr-un instrument alimentat din fonduri europene și care își propune promovarea investițiilor în transferuri tehnologice legate de sisteme informatice  și de comunicații.

Este vorba, mai exact, despre una dintre axele Programului Operațional Regional (Regio-POR), dedicată IMM-urilor interesate de investițiile în transferuri tehnologice, iar perioada pentru depunera solicitărilor de finanțare a fost prelungită până în data de 15 martie, după cum anunță Agenția pentru Dezvoltare regională (ADR) Vest. La finanțări au acces IMM-urile din mai multe sectoare de activitate: agroalimentar, turism balnear, silvicultură, prelucrarea lemnului și industria mobilei, medical și farmaceutic, industriile creative, IT, industria ușoară, industria auto și mecatronică.

Promovarea investițiilor în sisteme informatice și de comunicații, dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, în special inițiativele pentru dezvoltarea de produse și de servicii, transferul de tehnologii, inovarea socială, ecoinovarea și aplicațiile de servicii publice, stimularea cererii, crearea de rețele și de grupuri și inovarea deschisă prin specializarea inteligentă, precum și sprijinirea activităților de cercetare tehnologică și aplicată, liniilor-pilot, acțiunilor de validare precoce a produselor, capacităților de producție avansate și de primă producție sunt scopurile liniei de finanțare din fonduri europene.

Este obligatoriu ca în cadrul proiectului, IMM-ul beneficiar să colaboreze cu o entitate de inovare și transfer tehnologic (ITT)acreditată sau autorizată provizoriu în conformitate cu prevederile legale, în vederea identificării și implementării transferurilor tehnologice propuse. Minimum 25.000 de euro și maximum 200.000 de euro poate obține un IMM ca alocare nermbursabilă, dar e necesară și o contribuție proprie de cel puțin zece la sută din valoarea eligibilă (adică finanțabilă prin Regio-POR) a proiectului.

Regiunea Vest – adică județele timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara – dispune de o alocare de aproape opt milioane de euro pe componenta de investiții în transferuri tehnologice realizate de IMM-uri.

Mai multe informații cu privire la specificul proiectelor ce pot fi depuse în cadrul acestui apel de proiecte, dar și cu privire la definiția transferului tehnologic eligibil pentru finanțare, pot fi consultatre în cadrul ghidului solicitantului, disponibil pe pagina web a ADR Vest, la adresa adrvest.ro. Pentru orice lămuriri, întreprinzătorii pot contacta ADR Vest telefonic sau prin fax, la nr. 0256.491.923, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *