Terenurile pline de buruieni, luate în vizor de Poliția Locală. Proprietarii au primit amenzi

teren viran buruieni

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au început să verifice starea terenurilor virane din Timișoara. Au constatat că sunt mulți proprietari cărora puțin le pasă  cum arată suprafețele pe care le dețin.

Nu doar aspectul inestetic face din aceste terenuri ținta Poliției Locale, ci și faptul că aici cresc tot felul de buruieni, printre care cunoscuta ambrosia sau iarba pârloagelor, care pot declanșa alergii severe celor care locuiesc în apropiere.

Așadar, proprietarii de terenuri virane au obligația să cosească buruienile și să se asigure că perimetrul rămâne curat.

În ultimele două luni au fost verificate zeci de astfel de terenuri. Unii proprietari au luat în serios somațiile primite așa încât au cosit și igienizat zonele care le aparțin. În cazul altora, continuă verificarea și încercările de a-i identifica pe proprietari. O a treia categorie este formată din cele pentru care s-au dat deja amenzi.

„Au fost aplicate și un număr de 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 21500 lei unor proprietari de terenuri de pe străzile Dan Carpin, I. Micu Klein, Vasile Crețu, Bijorilor, Albăstrelelor, Tristan Tzara, Mircea cel Bătrân, Horia Hulubei, A. Imbroane, Mihail Jora. Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1500 și 2500 lei.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Terenurile pline de buruieni, luate în vizor de Poliția Locală. Proprietarii au primit amenzi

  1. Primaria, impreuna cu ziarele locale, ar putea face o campanie pentru eliminarea ambroziei. Multi oameni nici nu stiu cum arata, ar trebui publicate niste fotografii bune si informati oamenii cand infloreste planta (iulie si septembrie daca nu ma insel), si metodele de eradicare. E o planta cu radacini superficiale, se poate smulge cu mana si daca asta se face inainte de inflorire, am rezolvat o problema. Creste peste tot, pe marginea drumurilor, pe langa blocuri, etc. Daca fiecare timisorean ar smulge 1 planta pe zi timp de 30 de zile, ar disparea 10 milioane de plante, nu cred ca sunt atatea pe raza orasului. Am petrecut 5 minute in jurul blocului saptamana trecuta, am smuls vreo 20 de presupuse ambrozii, si pentru ca nu ma pricep prea bine, am taiat/smuls toate buruienile mai inalte care cresteau prin iarba, vreo 50 de plante. 5 minute, atat.

Lasă un răspuns