Terenuri pentru tineri căsătoriţi, nu departe de Timişoara. Există, însă, o mare problemă cu apa…

dudestii noi 5

Din cauza faptului că în această vară a căzut o cantitate foarte mică de precipitaţii, într-o comună din apropierea Timişoarei, debitul de apă potabilă a fost insuficient pentru nevoile populaţiei.

Primarul localităţii a fost nevoit să raţionalizeze apa potabilă, care provine din patru foraje de adâncime, ce asigură un debit maxim de 1.025 metri cubi pe zi.

„Având în vedere această problemă şi dorindu-se o extindere urbanistică, se impune realizarea a încă două foraje, care să asigure necesarul de apă pentru cetăţenii comunei”, a mărturisit Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi.

Legat de extinderea urbanistică, se doreşte ridicarea unui cartier nou, Solaris 3, care va avea o suprafaţă de 50 de hectare. În prezent se lucrează la dezvoltarea infrastructurii, tinerilor de până la 35 de ani (cu prioritate cei din comună), asigurându-li-se terenuri de minimum 600 mp pentru construirea de case.

„Până în prezent avem deja câteva zeci de cereri din partea tinerilor din comună care doresc să-şi ridice o locuinţă”, a precizat edilul-şef.

În paralel a fost semnat contractul pentru modernizarea străzilor Solaris 1, 2 şi 4 şi din cartierul Alexia 1, însă executarea lucrărilor va avea loc numai după introducerea canalizării şi a apei potabile. Fondurile financiare au fost asigurate prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Terenuri pentru tineri căsătoriţi, nu departe de Timişoara. Există, însă, o mare problemă cu apa…

  1. buna ziua 🙂 am si eu o mica / mare intrebare / si o nelamurire .

    Locuiesc in Franta , dar nu prea imi comvine , deoarece intr-adevar ai unele beneficii , de exemplu ce in tara iti cumperi un lucru in 4 , 5 luni , aici il iei la salariu ,adica intr-o luna , Dar … as prefera sa vin acasa , sunt insurat , am 2 copilasi , mai vine unu pe drum , si nu prea ma bate gandu sa raman aici , dar situatia ma face sa locuiesc in continuare aici .. locuiesc in timisoara intr-o zona modesta .. Blascovici , nu prea sunt multe de oferit acolo intr-o garsoniera la etaju 4 .. in 35/mp . As dori sa stiu daca pot aplica si eu pentru un loc in aceea comuna , sa imi ridic o casa acolo , pentru ca eu asta incerc sa fac aici sa strang niste bani sa imi iau un teren acasa si este destul de scump .. Dar asa daca mi s-ar oferi posibilitatea de a primi gratuit terenul , numai bine mi-as ridica direct casa , incetul cu incetul . Daca poate cineva sa imi raspunda sau sa imi ofere mai multe detalii , as fi multumit .

    [email protected]

    O zi buna va doresc !

Lasă un răspuns