Teatru absurd în penultima ședință a Consiliului Local Timişoara din acest mandat

plen CLT

După patru ani de mandat, cu bune și cu rele, pe aleșii locali timișoreni se pare că i-au cam lăsat nervii. Apropierea campaniei electorale le dă fiori unora, care mai speră la încă patru ani în Consiliul Local Timișoara, dar îi lasă indiferenți pe cei care nu se mai regăsesc pe listele partidelor.

Dacă ar fi fost să-l asculte pe secretarul Ioan Cojocari, care mai are două luni și pleacă în pensie, primarul orașului de pe Bega nici nu ar mai fi trebuit să convoace ședințele de consiliu local din lunile aprilie și mai, pentru că în urma acestora nu a rezultat nimic bun, doar animozități.

Totuși, consilierii s-au întâlnit și marţi, au pierdut mai multe ore într-o sală prost climatizată și prost sonorizată, iar la un moment dat nu a mai existat nici cvorum. Caracterizările de „teatru absurd” și „bătaie de joc” cu privire la ce s-a întâmplat marţi îi aparțin chiar șefului executivului. Dincolo de manifestarea de o calitate îndoielnică, în administrația timișoreană se întrevăd două bombe cu ceas, legate de proiectele europene.

Faptul că este o întrunire sub semnul campaniei electorale și al nervozității s-a văzut încă din primele minute. Ședința a debutat cu un cadou oferit de consilierul PSD Alfred Simonis primarului Nicolae Robu, care a constat într-un tricou negru, imprimat pe față cu „Jes suis Popoviciu”, iar pe spate cu cifra 2, reprezentând locul pe care se va clasa acesta la alegerile din 5 iunie.

Robu a gustat și nu prea gluma făcută de consilier, după care atmosfera a început să devină agitată, din cauză că – din nou – a existat o listă de proiecte suplimentare față de ordinea de zi anunțată. Validarea noului consilier liberal Ilie Stoinel a constituit un nou motiv de replici, pentru că viitorul membru al CLT nu a dorit să răspundă dacă va opta, în termenul legal de 15 zile, pentru funcția de președinte al consiliului de administrație de la Societatea Drumuri Municipale (SDM) sau pentru cea de consilier local.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că retrage proiectul referitor la reorganizarea serviciilor sociale din municipiu, sub motiv că sindicatul din instituție a anunțat că dorește o dezbatere publică pe tema acestuia. Robu a repetat de mai multe ori că el respectă legea.

Unde ticăie cele două bombe cu ceas, despre care am amintit mai sus, citiţi în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de miercuri, 6 aprilie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *