Taxă de tranzit pe un drum din Banat

Taxă de tranzit pe un drum din Banat

Taxă de tranzit pe un drum din Banat

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Măureni, în comună, toate autoturismele, autoutilitarele și utilajele agricole a căror masă depăşeste 7,5 tone, ce efectuează deplasarea pe Drumul Comunal 83A, care face legătura Măureni – Şoşdea cu comuna Tormac, din județul Timiș, vor fi supuse taxării!

Taxa de tranzit este în regim normal de 70 lei/operaţie, iar în regim de urgenţă de 150 lei/operaţie. Pentru societăţile comerciale cu profil agricol care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţilor Măureni şi Şoşdea şi care lucrează efectiv terenurile agricole sau care transportă persoane, taxa este de 1100 lei/lună. La constatarea lipsei acestei autorizaţii pe acest traseu, taxa este 650 lei/operaţie, conform caon.ro.

CITEȘTE ȘI: Se suspendă cursele de pe liniile M29, M30, M35 și M11

„Având în vedere faptul că la nivelul drumului au fost aduse pagube la nivelul structurii de siguranță, cu ajutorul măsurii impuse, vom reuși o mai bună administrare a acestuia în vederea reabilitării și supravegherea acestuia pentru a combate viitoare evenimente de același fel. Cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Bocşa vom proceda la identificarea persoanelor care se sustrag de la urmarea procedurii legale și vom proceda la îndrumarea acestora pentru punerea în legalitate, iar în cazul continuării cu rea voință a faptelor comisie, se va trece la sancționarea acestora conform art. 102, alin. 1, pct. 37 din OUG nr. 195/2002, respectiv între 9-20 puncte amendă, în valoare de 1305 lei până la 2900 lei. La nivelul administrației publice locale Măureni au fost desemnate persoane pentru o bună gestionare a cererilor privind emiterea autorizației de tranzit.“, au transmis reprezentanţii primăriei.

Foto: resita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Taxă de tranzit pe un drum din Banat

 1. Taxa este ilegala! O vreme o sa ia bani dar nu va tine mult! Va fi contestata HCL-ul și va fi desființată!

 2. Toti c…tii de consilieri comunali au inceput sa faca legi.Ar trebui actionati in instanta pentru ingradirea dreptului la libera circulatie.La fel cum a fost la Mamaia lui Mazare.

 3. nimeni nu ii ia cu parul la goana, asa vom pati in toata tara!
  Sa ii trimiteti la capsuni, la urmatoarele alegeti, puneti-le numele pe garduri sa ii recunoasca alegatorii!
  Iar pe primar, trimiteti-l la Tartasesti!

 4. Măcar Mazăre avea unde să pună taxă, Mamaia fiind zonă turistică și nu putea să accepte ca fiecare gherțoi să -si lase mașina pe oriunde. Dar la o comună cât de dus cu capul trebuie să fii ca să pui taxe ?. Dacă drumul cu pricina e cel din poză ar trebui să facă măcar o tombolă pentru cei ce trec pe acolo. Atăt poate „fruncea” unui bănătean rasist și xenofob …..

 5. Bani ptr campania viitoare
  Daca drumul e si cu ceva bani europeni ,au încurcato rău.Nu au voie sa puie taxa sau să încaseze pe lucrări cu fonduri europene.
  Un tâmpit s-a găsit cum sa burdușească niste bani.
  Drumul îl protejau și fără taxă ,daca polițiști își făceau treabă.Acum au mai creat și niște locușoare calde ptr. acoliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *