TAXA AUTO se restituie integral şi cu dobândă!

Taxa auto se restituie fara a se mai apela la instantele de judecata. In plus, Inalta Curte a stabilit si cuantumul dobanzii si data de la care se calculeaza aceasta.

Taxa auto se restituie integral şi cu dobândă. Judecatorii Înalţii Curţi au stabilit, prin intermediul acestui document, ca persoanele care au obtinut in instanta restituirea taxei de prima inmatriculare, a taxei pe poluare sau a taxei pentru emisiile poluante trebuie sa primeasca de la stat dobanda precizata in Codul de procedura fiscala.

In momentul de fata, nivelul dobanzii prevazut in Codul de procedura fiscala in dispozitiile indicate de judecatori este de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere, acesta fiind stabilit asa din 2014. Totusi, de retinut este ca, din 2007 si pana in 2014, nivelul a mai fost, in mod succesiv, de 0,1%, 0,05% si 0,04%. Dobanda se calculeaza de la data platii taxei auto.

Continuarea pe rtv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “TAXA AUTO se restituie integral şi cu dobândă!

  1. In martie 2013 am platit taxa si in iunie 2013 am inaintat in instanta taxa de recuperare, nici pana acum nu am primit raspuns, ce e de facut??

  2. Buna ziua.Am recuperat taxa auto in instanta dosar : 37798/3/2013 , insa dupa depunerea actelor la ANAF, mi s-au calculat transele fara dobanda initiala,iar pe 01.11.2015 urmeaza sa mi se plateasca urmatoarea transa.Acum cu noua lege , ce trebuie sa fac sa imi calculeze si dobanda aferenta? Multumesc frumos

  3. Maria MarinescuAm castigat prsceoul de recuperare a taxei pe poluare pe care am platit-o in 2009 in valoare de 3118 lei. Sentinta este definitiva si irevocabila si obliga parata, DGFP Prahova la plata sumei de 3118 lei plus dobanda legala aferenta. Ca dobanda DGFP mi-a restituit 1000 de lei. Intrebarea mea este daca DGFP trebuia sa imi dea dobanda fiscala de 0.04% pe zi si daca da ce mai pot face acum dupa ce deja am ridicat banii (4118 lei).

Lasă un răspuns