Taxa auto NU mai poate fi recuperată pe cale amiabilă de la stat! Ce alternativă există, potrivit unui avocat timişorean

taxa auto 1

Şoferii care au plătit taxa auto nu îşi mai pot recupera banii pe cale amiabilă de la stat. Şi asta pentru că, în urma eliminării celor 102 taxe, începând cu 1 februarie, au dispărut şi metodele prin care aceşti bani să fie returnaţi. Există totuşi şi altă variantă de recuperare a sumelor pentru taxele auto.

Dacă până la 31 ianuarie se putea depune pur şi simplu un dosar la ANAF şi suma urma să fie recuperată pe cale amiabilă, eşalonat, într-un interval de 5 ani de zile, acum nu mai este posibil.

Potrivit unui avocat timişorean specializat în astfel de cauze, singura variantă rămâne instanţa de judecată. Procesul poate dura până la un an, iar cheltuielile de judecată pot depăşi chiar şi 1.200 de lei.

Astfel că autorităţile române au două alternative pentru a regla această problemă: fie emit o nouă ordonanţă, fie emit o lege exclusivă prin care să fie menţionate regulile de bază prin care aceşti bani să poată fi recuperaţi de şoferii români.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *