Tăriceanu: Nu Guvernul a greșit cu OUG 13, ci protestatarii au stricat imaginea României

tariceanu

Nu Guvernul a greşit cu controversata ordonanţă de modificare a Codului Penal, ci protestatarii, care au stricat imaginea României. Este ceea ce crede al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a spus deschis părerea în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. Cu această ocazie, șeful Senatului a anunţat că puterea nu renunţă la planurile de a modifica legi din justiţie.
„De fapt ce a făcut Guvernul? Nu a făcut decât să pună în acord cu deciziile Curţii legislaţia”, a spus Tăriceanu în emisiunea de la Digi24.

Ordonanţa de Urgenţă abrogată după cele mai ample proteste de stradă din România prevedea că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar dacă cel acuzat produce o pagubă de peste 200 de mii de lei. Iar pedeapsa urma să scadă de la şapte ani la trei. Preşedintele Senatului spune că nu este nimic în neregulă cu aceste formulări.

„Putem să luăm Franţa, Germania, Marea Britanie, dacă facem 27 de ţări o să facem mai complicată analiza, şi putem să vedem unde este media şi ne situăm acolo. Nu trebuie să inventăm praful de puşcă în această chestiune”, a spus liderul ALDE.

Al doilea om în stat consideră că protestele care au urmat adoptării Ordonanţei de Urgenţă 13 la ceas de noapte au făcut mult rău României.

„Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare…în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu…un anumit dispreţ”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a vorbit şi despre o altă idee care a stârnit avertismentele preşedintelui Klaus Iohannis şi protestele străzii: legea grațierii. Și a anunțat că nu se va renunța la ea.

„Graţierea va fi una dintre componentele unui pachet de măsuri. Pentru a rezolva, măcar parţial, problema din închisori conform recomandărilor pe care le-a făcut inclusiv Comisia Europeană a Drepturilor Omului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu în interviul de la Digi24.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Tăriceanu: Nu Guvernul a greșit cu OUG 13, ci protestatarii au stricat imaginea României

  1. nu inteleg cum te poti gand dupa nici cateva luni la conducere sa aplici legea gratierii cand in tara multi oameni nu au ce manca, nu au autostrazi, criminalitate mare si altele…

  2. Individul ăsta slinos și nesimțit, cu mersul lui de…rata beata!,nu-si da seama de prostia lui și de …pălăria …prea MARE pentru un cap atât de mic și. ..gol!!!

  3. Mama ta a gresit ca nu te-a avortat la cat rau a-i facut tu acestei tari meriti o repartizare ca a lui Udrea dar nu pe 6 ani tu trebuiesti inchis pe viata

  4. Peste cativa ani o sa ne uitam in urma la protestele din februarie si o sa radem, uite cativa mii de idioti care n-au ce face acasa. OAMENI BUNI, cu sau fara noi in strada, EUROPA oricum soma ROMANIA sa adopte acea lege…. De fapt suntem in intarziere fara acea lege, dar explica-le la tehnocrati…care si-ar vinde si mama pt 1000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *