Tăriceanu, fără imunitate şi urmărit penal? Este acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români, scrie Mediafax.

În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft. În 2016, procurorii l-au acuzat pe fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Eugen Bejinariu de abuz în serviciu, pentru că a iniţiat şi susţinut proiectele a două hotărâri de Guvern, prin care s-a aprobat încheierea de licenţe între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft. Atunci s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
ghiocel trandafir poanta 30 mai 2019
astia ne cred prosti .iau arătat pisica să fie siguri de votul alde . asa că după ce a votat binneeeeee nui va ridica imunitatea. astea sănt metodele ciumei rosii perpetuate de la bolsevicul iliescu si pînă în viitor.santajul si mita.
Dan A. 29 mai 2019
Daca macar isi umplea buzunarele si isi facea si treba, tot am fi castigat ceva. La fotbal se cheama "obstructie", nu esti in stare sa stapanesti mingea, dar nu-i lasi nici pe altii. La Rahova cu el! Pacat ca nu avem ceva de sapat, vre-un canal, un tunel de metrou, orice.
roaba 29 mai 2019
Acest Tariceanu, o jigodie la fel de mare ca Dragnea TREBUIE sa ia calea puscariei, fiind doar un infractor cu guler alb!