Tânărul motociclist accidentat grav a murit. Mama sa a decis să îi doneze organele…

accident motociclist 4

Tânărul care a fost grav accidentat luna trecută pe DN 79, după ce braţul unui utilaj care circula pe DN 79 s-a desprins şi l-a izbit în plin, a fost declarat în moarte cerebrală. Mama sa a decis să îi doneze organele.

Dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, a declarat că operaţia s-a desfăşurat la Spitalul Judeţean din Oradea, în cursul zilei de sâmbătă, la ea participând medici din Oradea, Cluj şi Bucureşti, scrie ebihoreanul.ro.

„S-a prelevat ficatul, care a fost transportat la Bucureşti şi transplantat unui bărbat de 56 de ani cu ciroză hepatică, rinichii (transportaţi la Cluj, pentru doi bărbaţi), iar corneea a fost dusă la Bucureşti. Toţi pacienţii transplantaţi sunt în stare foarte bună”, a declarat dr. Carmen Pantiş.

Aceasta a mai precizat că, de când a fost internat la Spitalul Judeţean, motociclistul nu s-a trezit din comă. „Într-o fază iniţială, a avut o evoluţie lent favorabilă, fără să se trezească, după care, din 25 aprilie, starea i s-a agravat, iar pe 3 mai a fost declarat în moarte cerebrală. Familia a fost destul de dificil de convins, pentru că oamenii au fost foarte şocaţi de situaţie. Până la urmă, mama lui şi-a dat acordul”, a mai spus Pantiş.

Operaţia de prelevare de organe din weekend a fost a cincea din Oradea din acest an.

Accidentul lui Oliver Krijan, din Arad, s-a produs pe 14 aprilie, chiar la deschiderea sezonului motociclistic. Tânărul venea spre Oradea, pentru a participa la parada de deschidere a sezonului moto, dar a ajuns în comă la spital după ce braţul unui un tractor care ducea un erbicidator, condus de un bihorean de 48 ani din Nojorid, s-a deschis în mers, din cauză că nu fusese asigurat corespunzător.

Braţul utilajului l-a lovit în plin pe Oliver Krijan, care a căzut de pe motocicletă, ajungând în şanţul de la marginea drumului, conform ebihoreanul.ro.

Foto: ebihoreanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns