Tâmplăria unui imobil istoric din Timișoara, restaurată cu fonduri nerambursabile din partea Institutului Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI)

Tâmplăria unui imobil istoric din Timișoara, restaurată cu fonduri nerambursabile din partea Institutului Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI).

Tâmplăria unui imobil istoric din Timișoara, restaurată cu fonduri nerambursabile din partea Institutului Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI).

Prin subprogramul de finanțare “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, imobilul localizat în str. August Treboniu Laurian nr. 2, Timișoara, a beneficiat în anul 2022 de o nouă finanțare nerambursabilă din partea Institutului Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), având ca scop restaurarea tâmplăriei exterioare  de la fațada clădirii.

restaurare

Lucrarea de restaurare a tâmplăriei exterioare de pe fațada imobilului a fost finalizată integral, realizându-se astfel o unitate cromatică a întregii tâmplării.

În anul 2021, tot prin programul de finanțare derulat de Institutul Național al Patrimoniului, a fost restaurată și poarta aceluiași imobil, una dintre cele mai frumoase porți istorice din Timișoara.

poza 2 articol

Institutul Național al Patrimoniului, prin apelurile sale de finanțare, încurajează și sprijină în mod constant acest efort comun al locuitorilor orașului Timișoara privind recuperarea și punerea în valoare a patrimoniului construit al acestuia.

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *