Talonul de pensie ar putea fi trimis pe mail. Modificări anunțate de Violeta Alexandru

O nouă perioadă va fi recunoscută ca vechime la pensie, începând din 2024

Talonul de pensie ar putea fi descărcat de pe mail în viitorul apropiat. Este propunerea pe care o face fostul ministru al muncii, Violeta Alexandru, care a anunțat că va depune un amendament în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Zece focare de coronavirus, active în județul Timiș: patru primării și un spital au probleme

Violeta Alexandru spune că pensionarii nu ar trebui să mai aștepte acasă poștașul pentru pensie și fluturaș. Banii vor fi virați pe card, iar talonul poate fi trimis pe o adresă de email.

”Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată. Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru.

De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic”, a mai scris fostul ministru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Talonul de pensie ar putea fi trimis pe mail. Modificări anunțate de Violeta Alexandru

  1. E absurd, nu stie ce spune ! Marea majoritate a batranilor nu inteleg ce este un email sau internet sau mediu virtual ! Viseaza madama !
    Oare parintii ei stiu ? 
    Acum pe bune, si presa are o mare vina ca promoveaza prostii de genul asta. 

  2. Incredibil! Un pensionar este prin definitie un om în vârstă. Intre 60 (să zicem) si 100. Cel de 60, si mai câtiva, mai stiu să umble cu calculatorul si „cardurile”. Dar restul, si mai ales cei de la sate? Nu numai că trebuie să stii să umbli cu aparatul dar mai trebuie să si îl ai! Vom da bani pe calculator, vom face ore de calculator numai pentru a satisface ideile doamnei fost-ministru?! Un „fost” ministru să nu se mai bage unde nu-i fierbe oala! Nu înseamnă că dacă Madama se pricepe la bătut clapele, trebuie toată tara să o facă. Mai aveti răbdare până dispar pensionarii de azi, Doamnă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *