Tabloul unei crize greu de controlat. Cozile la băncile de alimente în Marea Britanie sunt tot mai lungi: „Ne întoarcem în timp”

cozi anglia

În cartierele din Londra, tot mai mulți oameni stau la coadă la băncile de alimente, care îi ajută să supraviețuiască de la o zi la alta. Pe fondul crizelor cu care se confruntă însă acum Marea Britanie, acestea fac însă tot mai greu rost de produsele necesare și se tem că nu vor face față cererii tot mai mari din partea celor care ajung să fie nevoiți să aleagă între încălzire și mâncare.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde pentru intrarea în Parlamentul European

În Marea Britanie sunt 2.200 de bănci de alimente, iar fondatorul uneia dintre ele spune că tot mai mulți oameni au ajuns să vină constant pentru produsele necesare, iar asta e un semn că viitorul este sumbru pentru cei care recurg la aceste ajutoare.

Băncile de alimente din Londra erau aglomerate și înainte de pandemie, dar acum, în contextul unei noi ierni cu criză sanitară, cu prețuri tot mai mari la alimente și energie, presiunea este tot mai mare asupra gospodăriilor. Oamenii sunt împinși astfel să recurgă la ajutor.

Băncile de alimente din Londra au raportat o creștere a numărului de persoane care apelează la ele, în ultimele săptămâni. Una dintre ele, Dad’s House, are cu 70 mai mulți beneficiari de la mijlocul lunii septembrie, pe lângă cei 300 – 400 pe care îi avea deja. Printre cei care ajutor pentru alimente au ajuns profesori, graficieni, jurnaliști, iar tendința merge acum spre persoane tinere și singure. Rămași fără loc de muncă și fără subvențiile pentru cei cu venituri mici, la care guvernul a renunțat, acești oameni nu au prea multe șanse de a-și asigura traiul de la o zi la alta. În ciuda șomajului relativ scăzut și a unui număr record de locuri de muncă vacante în toată țara, coordonatorii acestor bănci de aimenteanticipează o „creștere uriașă” a beneficiarilor în următoarele câteva luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns