Sute de viroze și pneumonii în Timiș

Valul de aer rece care a cuprins județul în primele zile ale lunii decembrie a băgat în spital aproape 150 de persoane, iar de zece ori mai multe au fost țintuite la pat de viroze și pneumonii.

”În săptămâna 28 noiembrie-4 decembrie au fost raportate 1.326 de cazuri de viroză, dintre care 77 au necesitat internarea în spital.

De asemenea, au fost diagnosticate 267 de persoane cu pneumonie, iar pentru 71 dintre acestea s-a impus internarea într-o unitate spitalicească”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș. Potrivit acesteia, în județul nostru nu a fost depistat încă nici un caz de gripă.

Totodată, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală, 6.359 de persoane din categoriile de risc (bătrâni, bolnavi cronici, cadre medicale, persoane instituționalizate) au fost imunizate.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), compoziția vaccinului gripal pentru sezonul 2016-2017 este diferită față de cea a perioadei precedente.

Tulpina pentru virusul de gripă porcină care a provocat anterior zeci de decese în România va fi prezentă și în acest sezon. Medicii recomandă ca vaccinarea antigripală să fie efectuată pentru toate persoanele cu vârsta mai mare de șase luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns