Sute de trenuleţe adunate de un fost pilot de raliuri într-un muzeu inedit. Deschiderea are loc de 1 iunie, într-un oraș din vestul țării

trenulete

Sute de trenuleţe de jucărie, adunate de-a lungul a 50 de ani de către fostul pilot de raliuri Valentin Banciu, au fost reunite în “Muzeul trenuleţelor” deschis la Hunedoara.

Vizitatorii mai pot găsi în diorame detaliate, ce reprezintă diverse secvenţe de viaţă, precum şi construcţii de căi ferate funcţionale, în miniatură.

“Avem în expoziţie sute de modele de trenuleţe şi peste 40 de metri de diorame foarte bine detaliate. Avem peste 30 de metri de cale ferată. Oferim posibilitatea copiilor să manevreze singuri trenuleţele. Este o lume în miniatură care-i va bucura atât pe cei mici, cât şi pe cei mari”, spune custodele expoziţiei, Delia Banciu.

Ea a menţionat că muzeul a fost deschis în memoria fostului ei soţ, pilotul de raliuri Valentin Banciu, care a încetat din viaţă în septembrie 2018.

Muzeul se deschide pentru public pe 1 iunie, când copiii vor avea acces gratuit şi vor avea parte de mici surprize din partea organizatorilor.

Muzeul trenuleţelor ‘Valentin Banciu’ va funcţiona de marţi până duminică între orele 10:00 şi 20:00, iar costul unui bilet de intrare a fost stabilit la 12 lei pentru copii şi 17 lei pentru adulţi.

 

Foto: Muzeu Valentin Banciu

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns