Sute de români cu probleme la plata ratelor și-au renegociat creditul prin CSALB

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,3 milioane de lei pentru familiile vulnerabile

Sute de români cu probleme la plata ratelor și-au renegociat creditul prin CSALB.

Aproape 700 de români care au credite bancare și au avut dificultăți la plata ratelor au reușit să renegocieze condițiile de creditare prin intermediul Centrului de Soluționare a Litigiilor din Bancar, relatează radiotimisoara.

Directorul Centrului, Liviu Fenoghen, a explicat cum au fost convinse băncile să accepte condiții mai bună pentru datornici.

“Concilierile purtate cu băncile și IFM-urile au avut ca rezultat diminuarea efortului lunar de plată, ratele lunare fiind micșorate ca efect al eliminării ori ajustării unor comisioane, a renunțării de către bănci la anumite penalități de întârziere sau chiar a unor reduceri sau tăieri din principal.

CITEȘTE ȘI: Viteza excesivă rămâne principala cauză a accidentelor rutiere grave în Timiș

În afara acestor 700 de dosare de conciliere, au mai fost aproximativ 510 cazuri de soluționări directe printre consumatori și bănci sau IFM-uri, când solicitările mai simple adresate CSALB au fost rezolvate direct de către părțile implicate”, spune Liviu Fenoghen.

Potrivit lui Liviu Fenoghen, cele mai multe situații prin care litigiile au fost rezolvate direct au fost radierea înregistrărilor din biroul de credit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *