Sute de polițiști din țară vor fi delegați pe Litoral, pentru siguranța turiștilor

Sute de polițiști din țară vor fi delegați pe Litoral, pentru siguranța turiștilor

Sute de polițiști din țară vor fi delegați pe Litoral, pentru siguranța turiștilor

Două serii, fiecare de câte 220 de polițiști, de la inspectoratele de poliție județene, respectiv de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, vor fi delegați, de vineri, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru siguranța turiștilor, informează Mediafax.

Poliția Română a luat măsuri suplimentare pentru siguranța turiștilor de pe Litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în Sezonul Estival 2023.

Astfel, începând de vineri, două serii de polițiști, fiecare de câte 220 de polițiști de la celelalte inspectorate de poliție județene, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, vor fi delegați și vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiștii să își petreacă vacanța în siguranță.

CITEȘTE ȘI: John Malkovich va juca în trei spectacole pe scena Teatrului Național Timișoara

Astfel, în perioada 30 iunie – 4 septembrie, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din Constanța, vor acționa polițiști din cadrul celorlalte inspectorate de poliție județene din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistică, pentru a acorda sprijin polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Pe durata întregului sezon estival, polițiștii vor acționa pentru combaterea infracționalității stradale, traficului și consumului de droguri, prostituției și proxenetismului.

În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni orice acte de violență.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii le recomandă turiștilor ca indiferent de locul în care își petrec vacanța, să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu își expună bunurile de valoare, deoarece pot întâlni persoane rău intenționate.

Atunci când merg la plajă, turiștii trebuie să ia cu ei doar sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente, iar când parchează autoturismul, nu trebuie să lase în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor.

În ceea ce îi privește pe copii, aceștia nu trebuie lăsați să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate.

Sursa foto: Europol


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sute de polițiști din țară vor fi delegați pe Litoral, pentru siguranța turiștilor

  1. De ce deleaga doar politisti?De ce nu deleaga si sute de it-isti,de medici,de profesori,etc…?Ca doar toti sunt egali in drepturi si obligatii,nu?Fara speciali,nu?De ce specialii isi pastreaza obligatiile,dar nu ai drepturile?Pentru salariile alea din 2009,singurele nemajorate conform legii salarizarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *