Vremea frumoasă i-a scos pe timișoreni din case, la plimbare prin oraș. Care este explicația pentru temperaturile extrem de ridicate. Foto

ianuarie 2

Cu cel mai călduros decembrie din ultimii 60 de ani, începutul anului 2021 a venit cu vreme deosebit de caldă pentru data din calendar. Timișorenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la plimbare.

CITEȘTE ȘI: Sute de englezi fără mască s-au strâns în seara de Anul Nou la un spital din Londra strigând ”Covid este o farsă”

Nu e de mirare că multă lume a ieşit să respire aer curat în parcuri!Și centrul orașului a fost plin de lume. De duminică însă, temperaturile încep să scadă.

Considerată cea mai rece luna a anului, luna ianuarie a acestui an demolează orice aşteptări: primele zile din an au venit cu soare şi temperaturi cu 12 grade mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă.

Elena Mateescu, director ANM: „Temperaturi în continuare ridicate în cea mai mare parte a ţării, cu valori care se vor situa în general între 3 până la 16 grade Celsius în următoarea perioadă, cel puţin până la finele decadei din această lună, caracterizează o vreme mult mai caldă, comparativ, cu o primă decadă a unei luni ianuarie în ţara noastră.”

Potrivit meteorologilor, decembrie 2020 a fost, de altfel, cea mai caldă luna din ultimii 60 de ani, cu o maximă de 19 grade Celsius, la Zimnicea.

Roxana Bojariu, expert climatolog: „Lucrul acesta vine ca o consecinţă logică a circulaţiilor de la nivelul sectorului Atlantic – European, pe vestul continentului, avem temperaturi mai scăzute, dar la pachet datorită circulaţiei dintre sud în zona ţării noastre, avem de a face cu aceste temperaturi mult mai mari. Se văd consecinţele anului care a trecut şi în care extinderea gheţii artice a fost în mod constant sub ceea ce a fost normal pentru perioada respectivă.”

Mulţi timișoreni au profitat de soarele de afară. La orele prânzului, de exemplu, în Parcul Copiilor, în Parcul Rozelor, pe malul Begăi sau în piețele centrale oamenii au ieșit să se bucure de soarele care a adus o atmosferă primăvăratică.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *