Sute de firme italiene din Ucraina se relochează în România. Câte noi locuri de muncă vor fi disponibile

firme italiene

Mai multe firme italiene care operează în Ucraina se vor reloca temporar în România. Este vorba despre 300 de companii şi peste o mie de locuri de muncă, în domenii precum agricultură, mecanică, textile și modă.

Este un proiect unic, ambiţios şi extrem de curajos, o premieră la nivel mondial. Iată, situaţiile critice cer soluţii inventive.

România ajută Ucraina, asta pentru că 300 de firme italiene se vor reloca temporar la noi în ţară, pentru a nu da faliment şi a nu se închide.

CITEȘTE ȘI: Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 8 bani. Ordinul, în Monitorul Oficial

Ieri, la Padova, Camera de Comerţ Română a semnat un acord cu Camera de Comerţ Ucraineană pentru a duce la bun sfârşit acest proiect extrem de ambiţios.

1.000 de locuri de muncă vor fi disponibile în aceste firme, în special pentru refugiaţii ucraineni care fug din calea războiului în România.

Firmele româneşti din domenii similare precum agricultura, şesăturile, moda, mecanica vor ajuta firmele italiene relocate să se ambienteze în ţara noastră şi să îşi ducă la bun sfârşit activitatea.

Camerele de comerţ au cerut ieri şi Ministerului Economiei şi Finanţelor din România să ajute şi să înlesnească procedurile birocratice care urmează în vederea relocării.

Pe de altă parte, s-a vorbit că Ucraina ar putea să îşi reia exporturile cu ajutorul României, prin portul Constanţa, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sute de firme italiene din Ucraina se relochează în România. Câte noi locuri de muncă vor fi disponibile

  1. A naibii afacere, 300 de firme cu 1.000 de angajați, în medie 3 pe firmă, și o bodegă de la sat are mai mulți angajați, așa că marile afaceri italiene pot să rămînă acolo și să aștepte pînă îi chemăm noi, ne ajung cei de la enel !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *