Sute de bolnavi și zeci de pacienți internați, în Timiș, după ce au contactat diverse virusuri

pacienti bolnavi

”În situația în care aveți febră, cefalee (durere de cap), dureri abdominale, vărsături, scaune diareice, slăbiciune musculară, adresați-vă de urgență medicului de familie sau centrului de permanență arondat”, este apelul adresat populației de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

CITEȘTE ȘI: Adolescent de 15 ani, prins beat la volan

Aproape 600 de timișeni s-au aflat în această situație, iar zeci de oameni au ajuns la spital, în primele trei săptămâni ale acestei luni. Aceștia au fost diagnosticați cu boală diareică acută, cauzată în principal de viruși, cel mai frecvent fiind evidențiat Rotavirusul, conform reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Transmiterea Rotavirusului se poate face în urma contactului cu scaunul unei persoane deja infectate. Pe aceeași cale se pot contacta și alte infecții, la care se adaugă și consumul de alimente contaminate.

Citește mai multe amănunte despre acest subiect și alte știri interesante în ediția tipărită a ziarului Renașterea Bănățeană din 25 iulie 2019! 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *