Surpriza de Crăciun de la Art-Hoc

Valeriu Sepi 3

Iubitorii de artă, timișoreni, dar nu numai, cu sau fără cont de Facebook, sunt așteptați mâine, de la ora 18, la vernisajul unei expoziții-eveniment, surpriza de Crăciun pe care a pregătit-o publicului timișorean spațiul Art-Hoc, pe ale cărui simeze vor fi aduse lucrările adunate sub titlul, “DeSemne’’, semnate de artistul plastic Valeriu Sepi.

Deschiderea expoziţiei va putea fi urmărită online pe pagina de Facebook Art-Hoc, dar picturile vor putea fi admirate şi pe viu, până în 21 ianuarie 2021, prin vizite programate telefonic la 0740607860, cu păstrarea tuturor normelor de siguranţă impuse în situaţia actuală.

“«DeSemne» este proiectul prin care Sepi propune publicului viziunea sa despre o altfel de schimbare, un alt tip de lume nouă: cea marcată de confuzia politică și socială din contextul acestei pandemii, o încercare grea, o criză cu care lumea modernă nu s-a mai confruntat. Născut la sfârșitul războiului, artistul este martorul schimbărilor convulsive din care se nasc «noile lumi» atât în România cât și în diaspora: desproprietărirea, dezrădăcinarea spirituală, evadarea, teme des întâlnite în creația sa, iar expoziția DeSemne (între desen și semne) este un joc continuu între atitudine, interpretare și protest, este o viziune care ne poartă prin simboluri grafice, cu trimiteri filosofice (munca lui Sisif), dar și religioase (crucificarea, temă complexă, în diversa-i metaforă, des întâlnită în arta lui Valeriu Sepi). Ea vine într-un moment rotund, important – este anul în care artistul sărbătorește 75 de ani de viață. Îl sărbătorim după aproape un an în care ne-am regăsit, cu toții, semnele în noi înșine. Ieșirea din sine a artistului, după același an, marcat de tăceri și semne, ni se arată în pânzele pe care le putem vedea la galeria Art – Hoc. Valeriu Sepi s-a născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează”, subliniază reprezentanţii Art-Hoc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns