Supravegheați de 94 de camere video

camere video Timisoara

Proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Timişoara” a ajuns la final. Implementarea sa a început februarie 2013, iar costurile s-au ridicat la 1.398.186 de lei.

Prin intermediul proiectului, prezentat miercuri în mod oficial, s-a urmărit creșterea siguranței, prevenirea și reducerea infracționalității și criminalității în piețe publice și în perimetre din jurul unităților de învățământ.

În acest scop, a fost realizată o reţea de supraveghere prin instalarea de mijloace video de supraveghere în spaţii publice cu un anumit grad de risc, în vederea reducerii ratei criminalităţii stradale. De asemenea, a fost creat şi dotat un dispecerat central de monitorizare în cadrul poliţiei locale pentru urmărirea în timp real a imaginilor captate de camere, în vederea creşterii gradului de operativitate în intervenţie şi identificare ulterioară. În acest compartiment lucrează 12 persoane nou angajate.

Au fost achiziţionate şi instalate 94 de camere video, monitorizate prin intermediul dispeceratului care funcţionează la sediul Poliţiei Locale din Timişoara. Camerele de supraveghere sunt funcționale și au fost distribuite astfel: Piaţa Libertăţii – opt camere, Piaţa Unirii -18 camere, Piaţa Sf. Gheorghe – patru, Piaţa Victoriei – 20, Piaţa 700 – patru, Piaţa Badea Cârţan – șase, Piaţa Traian – zece, Liceul C.D. Loga – patru, Liceul Pedagogic – patru, Liceul J.L. Calderon – patru, Liceul N. Lenau – patru, Liceul G. Moisil – trei, Primăria Timișoara – cinci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *