Superstiţii în a doua zi de Crăciun. Ce este interzis să faci, azi, de Soborul Maicii Domnului

craciun traditii

Astăzi, 26 decembrie 2019, sărbătorim cea de-a doua zi de Crăciun, dar şi Soborul Maicii Domnului. În această zi, este bine să ții cont de câteva superstiţii şi tradiții, dacă vrei să îți meargă bine tot anul care urmează.

CITEȘTE ȘI: Sărbători negre pe șoselele din Timiș. Încă un om și-a pierdut viața într-un accident

Astăzi, 26 decembrie, praznuim sarbatoarea cu numele de „Soborul Maicii Domnului”. Cuvant bisericesc, „sobor” inseamnă „adunare de oameni”. Este o chemare catre cei credinciosi, sa ne adunam astazi, in cinstea Maicii Domnului, aici pe pamant. Dar, pe de alta parte, cuvantul „sobor” ne aduce aminte ca Maica Domnului se afla preaslavita, fara de asemanare, in mijlocul tuturor Sfintilor fericiti din ceruri si ca, asa fiind, adunarea noastra de astazi, de pe pamant este, de fapt, o impreuna-praznuire a noastra cu cetele tuturor Sfintilor si Ingerilor din ceruri.

Adunarea cea cereasca se uneste, astazi, cu cea pamanteasca, la cinstirea Maicii Domnului.

În această zi, este bine să ții cont de câteva superstiţii şi tradiții, dacă vrei să îți meargă bine tot anul care urmează.

Astăzi, în cea de-a doua zi de Crăciun, naşii trebuie să îşi viziteze finii. Cei care nu fac asta, nu vor avea parte de tot ce îşi doresc. Este ziua în care rudele îndepărtate şi cele prin alianţă trebuie să se strângă laolaltă.

De asemenea, nu e bine să speli haine în această zi, pentru că apa vărsată pe rufe o vei folosi pentru vindecarea rănilor.

E o zi în care nu se munceşte. Cine munceşte astăzi, când e cinstită Fecioara Maria, nu va mai avea nicio zi liberă tot anul. E interzis să bârfeşti, să înjuri, să uneltesşti împotriva celorlalţi. Cei care se răzbună vor suferi pierderi băneşti.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns