Sunteţi în căutarea unei locuinţe, pentru închiriere sau cumpărare? Timişoara imobiliară se dezvoltă intens. Câţi bani trebuie să pregătiţi

Cum au evoluat prețurile medii ale apartamentelor de vânzare în Timişoara şi în alte mari oraşe

Creşterea economică şi dinamica tot mai intensă de pe piaţa muncii din orașul de pe Bega se resimte din plin şi în ceea ce priveşte preţul locuinţelor şi evoluţia chiriilor. Timişoara ţine în continuare la eticheta de „oraş scump”, existând în principal trei motive pentru care lumea vine în capitala banatului: la doctor, la şcoală sau să se angajeze.

Toate aceste aspecte, dar îndeosebi ultimele două, au influenţat puternic şi piaţa imobiliară. Fenomenul este vizibil cel mai clar în ceea ce priveşte chiriile, oferta de locuinţe neputând face faţă cererii tot mai accentuate. Aşa se face că preţurile se află într-o creştere spectaculoasă, ritmul fiind apropiat de cel din anii 2007-2008, când se închiria orice, într-un timp record.

Cele mai căutate rămân garsonierele, unde preţurile încep de la 150 de euro pe lună şi ajung chiar să depăşească 200 de euro. Un apartament cu două camere de închiriază cu 250-300 de euro, în vreme ce la trei camere se cere în jur de 300-350 de euro. Din cauza crizei de locuinţe date spre închiriere, a dispărut diferenţa existentă între zone, clienţii nemaifăcând mofturi la imaginea de care se bucură un cartier sau altul.

De asemenea, nu mai există nici perioade mai bune sau mai proaste pentru închiriat. Astfel, dacă în anii trecuți chiriaşii se îngrămădeau la începutul toamnei, în vreme ce lunile de vară erau considerate „moarte” pentru închiriere, acum se închiriază imediat în orice anotimp. Sunt multe persoane venite din alte judeţe ale ţării, care şi-au găsit un loc de muncă în Timişoara şi au nevoie, acum, de un spaţiu în care să locuiască.

Şi preţul locuinţelor scoase la vânzare se află pe un trend crescător, însă nu la fel de spectaculos ca și în cazul chiriilor. Un metru pătrat se vinde cu 1.100-1.200 de euro, uşor mai mult în ceea ce priveşte garsonierele, cele cu confort sporit (de peste 30 de metri pătraţi) ajungând chiar şi la 40.000 de euro.

Un apartament cu două camere confort I nu se mai găseşte sub preţul de 55.000 de euro, în vreme ce la trei camere, valoarea trece de 70.000 de euro.

Foto: irisresidence.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sunteţi în căutarea unei locuinţe, pentru închiriere sau cumpărare? Timişoara imobiliară se dezvoltă intens. Câţi bani trebuie să pregătiţi

  1. Sa fiti atenti ca proiectele dupa care se construiesc, cica moderne, ofera solutii absolut neconfortabile.
    Nimic nu este eficient, fac spatiile pentru bucatarii deplorabile, nu au spatii de depozitare, camera pentru uscat rufe, rampa la intrare pentru persoane cu dezabilitati, camera pentru carucioare si bicilete, nu ofera in afara locurilor de parcare nimic, din punct de vedere al utilitatilor, au balcoane (sau cum le vor spune dansii) complet neutilizabile.
    Ca sugestie a se vedea balcoanele blocurilor din Finlanda.
    Camerele sunt complet neadecvat dimensionate, VEDETI POIECTE SI APARTAMENTE CONSTRUITE IN CLUJ SI BUCURESTI MULT MAI CONFORTABILE SI LA PRETURI MULT MAI ACCESIBILE.

    Proiectanii cu copiat niste modele sub orice critica, pacat de banii aruncati.

    In plus se constriuesc si mai ales se vand din cele care nu au acte in regula, nu au aprobari pentru racordari la utilitati, dar le vand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *