Suntem pregătiți să primim 500.000 de ucraineni. Locurile strategice unde se ridică tabere de refugiaţi

IGPF: Aproape 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

Mii de ucraineni ne-au trecut graniţa, ieri! Unii dintre ei au fost doar în tranzit, iar alţii au ales să rămână cazaţi peste noapte la noi în ţară. Cum Rusia îşi continuă nestingherită ofensiva, ne putem aştepta la un flux mult mai mare de refugiaţi.

Există locaţii stabilite din timp pentru a se ridica taberele de refugiaţi. În momentul de faţă, 10 astfel de locuri sunt luate în considerare doar în Iaşi. De asemenea, sunt pregătite astfel de tabere pentru a fi ridicate şi operaţionale în doar 12 ore, dacă va fi nevoie, în Botoşani, Suceava şi Maramureş. Practic, vorbim de toate judeţele în care vedem un flux mare de refugiaţi încă de ieri.

CITEȘTE ȘI: Statele Unite ameninţă Rusia cu un conflict militar direct dacă atacă vreun stat membru NATO

Autorităţile spun că în jur de 500.000 de refugiaţi am putea primi în ţară. Sunt pregătite şi mai multe şcoli sau alte clădiri care nu sunt folosite, locaţii unde ar putea fi cazaţi refugiaţii. Mulţi români s-au arătat dispuşi, încă din cursul zilei de ieri, de a caza refugiaţi măcar o singură noapte. S-au organizat, de asemenea, şi multe colecte pentru refugiaţi, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns