Substanţe interzise confiscate la Vama Moravița

Vama Moravita

În cursul dimineții de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a intra în ţară un bărbat în vârstă de 65 de ani, cetăţean sârb, la volanul unui autoturism marca Kia, înmatriculat în Austria.

În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat controlul bagajului bărbatului, în interiorul căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 230 de comprimate Xanax, substanţă aflată sub control naţional, înscrisă în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Bărbatul a declarat că tabletele îi aparțin, le folosea pentru uz propriu, neavând prescripție medicală pentru acestea și nu știa că au un regim special pentru a fi introduse în ţară.

Comprimatele au fost reţinute de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de introducere în ţară de droguri de risc, la final urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns