Subiecte uşoare la proba scrisă la limba română

bacalaureat

Elevii care au absolvit clasa a XII-a şi care nu au susţinut bacalaureatul în această vară au avut ocazia să se prezinte la proba scrisă la limba şi literatura română. Cu toate că s-au înscris 715 candidaţi, la examen s-au prezentat doar 589.

CITEŞTE ŞI: DN 6 este blocat pe sensul de mers Lugoj – Caransebeş

Potrivit Mihaelei Petrov, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, nici unul dintre candidaţii prezenţi în cele şase centre de examen din Timiş nu a încercat să fraudeze testarea.
La profilul real, candidaţii au avut de elaborat un text de tip argumentativ pe tema rolului comunicării în relaţiile de prietenie şi un eseu privind tema şi viziunea despre lume într-un text poetic aparţinând lui Mihai Eminescu, lui Lucian Blaga sau Nichita Stănescu. La profilul uman, elevii au avut de argumentat rolul emisiunilor culturale şi de realizat un eseu despre tema şi viziunea lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu.

Patricia Pisano, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș ne-a declarat: „Subiectele au fost elaborate după modelul celor din vară, iar nivelul de dificultate a fost mediu. Aş putea aprecia că a fost mai scăzut, pentru că la al trelea punct au fost precizaţi autorii. Un elev cât de cât pregătit poate să obţină cu uşurinţă nota opt. Intenţia celor care au gândit subiectele a fost să se promoveze acest examen cu noţiuni puţine”.

Cu toate că subiectele nu au fost grele, mulţi dintre candidaţi au ieşit fără să fi stat prea mult în sălile de examen. Astăzi va avea loc proba scrisă la limba maternă, testare la care s-au înscris doar opt candidaţi, iar miercuri se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Vineri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca primele rezultate să fie făcute publice în 29 august. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 1 septembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns