Studiu șocant în România. Ce grăbește de fapt moartea infectaților cu COVID-19

628 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel național. Situația din Timiș

Un studiu realizat de o echipă de medici de la Spitalul Colentina relevă că  unul dintre efectele contractării noului coronavirus ar fi scăderea nivelului proteinei S din organism. Carențele proteinei ar duce la crearea unor cheaguri de sânge care pot ajunge la creier, plămâni, inimă, adică posibile complicații care pot duce la deces.

CITEȘTE ȘI: Caz rar în urma infectării cu coronavirus: „Carnea are gust de benzină, prosecco seamănă cu merele putrezite”

Studiul realizat de medicii de la  Spitalul Colentina a implicat un grup de 91 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cărora li s-a analizat evoluția. Ulterior, s-a constatat că există şi o relaţie doză – efect, care e un criteriu de cauzalitate, adică cu cât pacienţii au fost mai grav bolnavi, cu atât activitatea proteinei S era mai scăzută.

„Pacienţii aceştia, toţi cu COVID-19 au avut proteina S scăzută, şi am arătat că există şi o relaţie doză – efect, care e un criteriu de cauzalitate, adică cu cât pacienţii au fost mai grav bolnavi, cu atât activitatea proteinei S era mai scăzută. Avem încă un argument, o posibilă cauză a trombozelor, deja se face tratament anticoagulant, la pacienţii gravi se face tratament anticoagulant ca şi cum ar avea tromboză. Ideea asta a venit descoperindu-se la necropsie o serie de microtromboze în multe organe, nu numai în plămâni, şi în rinichi şi în vasele intestinului şi în alte părţi, clinic diverse tromboze care au apărut mult mai frecvent decât la pacienţii care nu aveau Covid”, a aformat medicul primar boli interne, Cristian Băicuş, relatează Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *