Studiu publicat de National Geographic: Copiii cu vârste sub 15 ani au de două ori mai puține șanse să transmită virusul către alte persoane

Copiii cu vârste sub 15 ani au de două ori mai puține șanse să transmită virusul către alte persoane, iar aproape toate transmisiile de coronavirus către copii au provenit de la adulți, arată un studiu islandez realizat pe 40.000 de persoane. „Școlile nu sunt un factor principal al răspândirii coronavirusului, însă cazurile vor pătrunde în mediul școlar și vor contribui la răspândirea bolii atunci când o țară pierde controlul asupra pandemiei”, arată studiul pe care l-au consultat jurnaliștii de la National Geographic.

Cercetătorii de la Direcția Națională a Sănătății și codificarea genetică, o companie din Reykjavik, au monitorizat fiecare adult și copil din țară care a fost pus în carantină după ce ar fi fost expus în primăvară, folosind tehnica de urmărire a contactelor și secvențierea genetică pentru a analiza legăturile dintre diferitele grupuri de focare.

„Se pot infecta și le pot transmite celorlalți, dar o fac mai puțin frecvent decât adulții”, spune Kári Stefánsson, directorul executiv al deCODE. Această analiză face parte dintr-o serie recentă de studii la scară largă care susțin concluzia că adulții infectați prezintă un pericol mai mare pentru copii decât copiii pentru adulți. cercetările acestea ar putea ajuta autoritățile să decidă când sau dacă vor închide școlile, știind că astfel de întreruperi a procesului de educație dăunează grav copiilor pe termen lung.

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns