Streinu Cercel, semnal de alarmă: 20% dintre românii veniți din diaspora au scăpat de izolare și carantină

adrian streinu cercel

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a afirmat că circa 20% dintre românii care au intrat în țară în ultima perioadă „au scăpat de izolare și de carantină”. Medicul estimează că primul val al epidemiei de coronavirus va avea loc după Paște.

„Cel puțin 20% au scăpat de izolare și carantină. Dintr-un milion. Aceste persoane, dacă sunt infectate, ele vor transmite. Dacă vor transmite la copii și la tineret, nu e nicio problemă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Managerul de la „Matei Balș” a subliniat, însă, că dacă infecția cu coronavirus va fi transmisă bătrânilor, atunci situația va fi mai gravă.

„De aceea bătrânii tebuie protejați. Dacă își prețuiesc părinții și bunicii (…) să nu se îmbrățișese, să nu se pupe. În două luni de zile nu se întâmplă nimic dacă există un mesaj impersonal”, a spus Streinu Cercel.

Conform sursei citate, primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în preajma Sărbătorilor Pascale.

„Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paște. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paștele catolic, al doilea după Paștele ortodox. Se adună familia la masă. Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt ușor de estimat. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubația medie, vom avea vârfuri de apariție a incidenței îmbolnăvirilor. Ne așteptăm să apară îmbolnăvirile. Vor fi cu un potențial sever”, a spus sursa menționată, la Antena 3.

Conform informațiilor date publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, joi la orele amiezii erau 277 de cazuri confirmate cu coronavirus, cu 17 in plus față de ultima raportare de miercuri: 4 sunt în Suceava, 3 – București, 2 – Cluj, 2 – Bistrița Năsăud, 2 – Covasna și câte unul în Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Până în prezent, 25 de persoane au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns