Străzi acoperite de apă şi copaci puşi la pământ. Furtunile au pus stăpânire pe jumătate de ţară

furtuna 4

Ploile au făcut ravagii  în vestul şi în centrul ţării. După o ploaie de 30 de minute, pe străzile din Aradului s-au format râuri, iar maşinile s-au transformat în bărci de salvare. La Buziaș mai multe străzi și gospodării au fost inundate, iar  o ploaie de doar un sfert de oră a îngreunat viața șoferilor din Brașov.

CITEȘTE ȘI: Vizita în cele două malluri din Timișoara îi va costa scump. Au vrut haine de fițe, se vor alege cu dosar penal

Și în Moldova a fost prăpăd. A plouat de s-au rupt copacii în două la Straja, în nordul judeţului Suceava. Drumarii au intervenit pentru a pentru a tăia un copac ca să elibereze şoseaua. O sută de kilometri mai la sud, tot în Suceava, o perdea de apă a lovit cu putere Râşca.Acolo a fost emisă și prin avertizarea sistemului unic de urgență atenționarea de cod roșu de intensificări ale vântului, grindină și ploi torențiale de până la 80 de litri pe metru pătrat. La Râșca a plouat torențial zeci de minute.

La Siret a plouat cu găleata. Cam o sută de litri de apă s-au adunat pe metrul pătrat și  mai multe gospodării au fost inundate. Aici, dar și în localitățile limitrofe, pe perioada codului roșu a plouat cât pentru o lună.

Ieri au fost emise 10 coduri roșii de furtuni puternice și unul de inundații. În celaltă jumătate de Românie, totul se usucă sub valul de caniculă.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *