Strategie apicolă la Peciu Nou

Strategie apicolă la Peciu Nou

Strategie apicolă la Peciu Nou.

În ultimele două decenii, producția de miere de albine a depășit în mod constant 400 de tone anual, în pofida faptului că s-a confruntat în mulți ani cu fenomene de secetă.

Nivelul producției de miere menține județul nostru ușor deasupra mediei naționale și are la bază mai ales creșterea numărului familiilor de albine, care aproape s-a dublat în comparație cu situația din generația trecută, depășind în prezent cota de 45.000.

CITEȘTE ȘI: Ceremonia de aprindere a Luminii Sfinte, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Miracolul din Sâmbăta Mare (video)

Această performanță se datorează deopotrivă succesului unor programe de susținere cu finanțare guvernamentală sau europeană și profesionalizării multora dintre apicultorii locali, autoritățile locale jucând și ele un rol important în acest proces.

Un foarte recent exemplu în acest sens este comuna Peciu Nou, ai cărei consilieri locali au aprobat acordarea în regim de comodat, pentru o perioadă de șapte ani, a mai multor suprafețe de teren pentru amplasarea vetrelor de stupină: peste patru hectare în extravilanul centrului administrativ și, respectiv, circa 23 hectare în extravilanul satului aparținător Diniaș.

Chiar dacă au primit terenurile cu titlu gratuit, beneficiarii măsurii vor plăti taxe de teren conform legii, astfel încât albinele vor lucra și pentru bugetul comunal.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Strategie apicolă la Peciu Nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *