Stelu Enache, invitat la Festivalul Etniilor

stelu enche

Timişoara se pregăteşte pentru o nouă ediţie a îndrăgitului Festival al Etniilor, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș duminică, 10 iunie, cu începere de la ora 14, la Muzeul Satului Bănățean.

Manifestarea urmează tipicul unei rugi tradiţionale, la care sunt invitaţi reprezentanţii tuturor naţionalităţilor din Banat: sârbi, bulgari, maghiari, germani, ţigani, evrei, slovaci, cehi, ucraineni, aromâni.

CITEŞTE ŞI: Lovitură de teatru la fosta RATT. Societatea are o nouă conducere

Evenimentul va debuta cu o paradă a portului popular, în cadrul căreia fiecare etnie își prezintă costumele specifice, poposind cu întreg alaiul participanţilor la casele din incinta muzeului, unde vor fi aşteptaţi cu bucate ce ţin de gastronomia fiecărei naţionalităţi în parte.

În acest an, naşii festivalului vor fi aromânii, care îi vor avea ca invitaţi speciali pe cunoscutul interpret vocal Stelu Enache (foto), împreună cu formaţia sa.

Odată încheiată parada, publicul se va putea bucura de spectacolul folcloric care va avea loc pe scena în aer liber de lângă Casa Naţională Babşa, iar muzica, dansul şi voia bună vor vorbi limpede şi pe înţelesul tuturor despre multiculturalitatea bănăţeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns