Statul paralel a rupt lanţul de iubire dintre primarul şi viceprimarul unei comune de lângă Timișoara

gabriel dragan 1

E ceva de noaptea minţii, aşa putem cataloga situaţia de la Peciu Nou, unde primarul şi viceprimarul, foşti buni prieteni, au ajuns acum „la cuţite”.

Primarul e de la PSD, iar vicele, de la ALDE, cele două formaţiuni candidând împreună, în 2016, sub denumirea Alianţa pentru Viitor. Din prieteni, primarul Gabriel Drăgan şi vicele Bogdan Lungu au ajuns adversari, ceea ce nu ar fi neapărat o mare noutate, pentru că în politică s-au tot văzut astfel de cazuri.

Unicitatea cazului pleacă de la motivul pentru care viceprimarul, alături de ceilalţi trei consilieri locali ALDE, şi-au dat demisia din partid, lucru care duce automat şi la exclduerea din consiliul local. Nu s-au înţeles cu primarul în privinţa proiectelor? Nu ăsta e motivul. Au vrut şi ei anumite privilegii şi au fost opriţi de primar? Nici de asta nu e vorba.

Atunci, de ce au renunţat la nişte poziţii destul de avantajoase? Motivul e halucinant: s-au supărat că s-a dus primarul la mitingul PSD de la Bucureşti! Au fost forţaţi oameni din ALDE Peciu Nou să meargă la miting? Nu. S-au făcut cheltuieli din bugetul primăriei, iar vicele şi consilierii ALDE nu vor să gireze aşa ceva? Nu. Motivul e de necrezut într-o Românie în care nimeni nu mai ţine cont de principii şi te trimite al plimbare atunci când vorbeşti de aşa ceva: cei de la ALDE nu erau de acord cu manifestarea de la Bucureşti, fapt pentru care au protestat la modul cel mai extrem posibil: şi-au dat demisia!

Conform legii, prefectul urmează să emită un ordin de eliberare a acestora din funcţiile de consilieri lcoali, în locul lor intrând următoarele persoane aflate pe lista Alianţa pentru Viitor. Bogdan Lungu a declarat că nu duce lipsă de oferte politice şi că a purtat, deja, unele discuţii, însă nu va mai putea face opoziţie din cadrul consiliului local.

Situaţia este şi mai amuzantă, după cum mărturiseşte viceprimarul: „Noi, cei de la ALDE Peciu Nou, am fost la miting la Timişoara, anul trecut, pentru a protesta împotriva OUG 13. Eram în echipa lui Gabi Drăgan, de la PSD, dar noi nu făceam politică (?!).

Când au aflat cei de la ALDE că am fost la miting, au vrut să ne dea afară din partid, dar au zis cei din PSD să ne mai lase, să ne mai dea o şansă. Acum, însă, a fost prea mult, pentru că primarul nu avea ce să caute la Bucureşti! (?)”. La rândul său, edilul Gabriel Drăgan dă şi el un plus de hilaritate cazului.

Într-un comunicat adresat locuitorilor, acesta se justitifică de ce s-a dus la Bucureşti şi nu a stat acasă, aşa cum ar fi vrut vicele! Mai mult, Gabriel Drăgan explică că s-a dus pe banii lui, că e membru vechi în PSD, că are dreptul să participe la acţiuni ale partidului şi că nu a afectat prin această deplasare activitatea administrativă.

Ca să îi liniştească pe localnici, primarul le dă asigurări că toate proiectele din Peciu Nou vor continua, chiar dacă el s-a dus la Bucureşti ca să strige împotriva statului paralel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Statul paralel a rupt lanţul de iubire dintre primarul şi viceprimarul unei comune de lângă Timișoara

  1. Din pacate primarul si viceprimarul au ajuns în posturile încă ocupate din lipsa implicării în rahatul actual de politică de către oameni seriosi.Dupa 2 ani de ‘primărie ‘ încă ‘dorm pe ei ‘Din pacate nu fac nimic concret pt. comuna.Rusine sa va fie pt. faptul că nu va dati seama ca nu sunteti in stare de nimic.Sper sa publicati mesajul iar cei doi ,,’edili’dacă au ceva de reprosat referitor la comentariu au numărul meu de telefon , astept sa ma sune ,dar nu cred ca au curajul necesar.

  2. In campanie s-a spus ca nu vor face politica. Domnule primar ce-ati facut dumneavoastra …plecand pe ascuns la miting cum se numeste ? Respect celor care au avut coloana vertebrala si s-au debarasat de ” Statul Paralel „

  3. Un om valoreaza atat cat valoreaza cuvantul lui. Se pare ca pentru domnul Gabriel cuvantul nu are valoare deloc. Dezamagire totala, legat de capacitatea lui de a face ceva in comuna nu cred ca are nici o sansa, poate daca cade la pace cu Domnul Farcalau macar sa ramana in functie pana la finalul mandatului ca sa beneficieze de pensia speciala. Macar atat ca alceva …dumnezeu cu mila. Slab om si fara cuvant, si acum regret ca l-am votat.

  4. Buna ziua. Va raspunde unul dintre demisionari : NU asa numitul „stat paralel” pe care dvs. il mentionati in titlul articolului a dus catre renuntarea la functii ci propria constiinta, lucru pe care domniile voastre, cei ce au redactat aceasta mizerie de articol, NU o aveti. Cum puteti arunca in spatiul virtual asemenea articole de dezimformare? Multumesc.

  5. La Giroc e si mai de mintea noptii , el , stapanul tarlaleor este la cutite cu eternii dezvoltatori distrugatori de a ajuns saracul sa faca infarct , e jale , de neconceput .

  6. Nu au ce face.de asta e atata mizerie in tara asta , ca asa zisii jurnalisti adorara sa rastalmaceasca lucrurile si sa arunce cu noroi in cine le iasa in cale .

  7. Las Fierbinti. M.M.V. de hoți! Stat paralel îți trebe ție Gabi? Vezi de comuna ca nu a-ti facut nimica în ani astia.

  8. Nu au ce face.de asta e atata mizerie in tara asta , ca asa zisii jurnalisti adora sa rastalmaceasca lucrurile si sa arunce cu noroi in cine le iasa in cale .

  9. Bai baieti, voi nu prea intelegeti sensul votului acordat voua în 2016! Ati venit ca o echipa tanara, teoretic capabila, in opozitie cu Nelu si gasca lui. In doi ani nu prea este nimic de notat prin comuna, facute de voi. Voi chiar va intelegeti rolul în cadrul comunitatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *