Statul angajează 6.000 de polițiști, inclusiv în Timiș, pentru monitorizare și intervenție în speța brățărilor electronice de supraveghere

Statul angajează 6.000 de polițiști pentru monitorizare și intervenție în speța brățărilor electronice de supraveghere

Poliția Română va face angajări masive în următorii ani, în condițiile în care are nevoie de personal suplimentar care să fie delegat pe monitorizarea persoanelor care vor primi brățări electronice și pentru intervenții rapide în teren, în cazul în care situația o va impune.

Peste 6.000 de polițiști,  ofițeri și agenți,  vor suplimenta efectivele Poliției în perioada 2022- 2025 strict pe problema brățărilor electronice, sistem care va fi mai întâi implementat în București, Iași, Mureș și Vrancea, apoi în toată țara, potrivit unui proiect de Hotărâri de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Greierele de casă devine aliment în Uniunea Europeană. Este a treia insectă aprobată pentru consum de către Comisie 

„Art. 7 1) Pentru realizarea activităţilor necesare de monitorizare electronică, Inspectoratul General al Poliției Române și unitățile teritoriale de poliție trebuie să dispună de polițilti – personal propriu specializat, selecţionat, pregătit şi instruit pentru executarea atribuţiilor de supraveghere, tehnice, respectiv de intervenție în situația generării unei alerte în cadrul SIME, numărul maxim de posturi urmând a se suplimenta cu 497 de posturi de ofițeri de poliție și 5637 de posturi de agenți de poliție”, se arată în documentul citat.

Citește integral pe economedia.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns