Ștafeta Veteranilor pornește din Timișoara

veter

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, organizează, vineri, 22 octombrie, de la ora 10, o ceremonie militară cu depunere de jerbe de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central, cu prilejul plecării din Garnizoana Timișoara a „Ștafetei Veteranilor”, aflată la ediția a VIII-a, pe itinerariul Timișoara-Arad. Activitatea se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României.

„Ștafeta Veteranilor” a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor. Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia.

Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor și bunicilor noștri care au luptat pentru această țară și care sunt, acum parte din ea. Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare, pentru eroii noștri, pentru România!”.

„Ștafeta Veteranilor” este un eveniment organizat de voluntari care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *