Spor de vechime de 20% pentru personalul nedidactic. De când se aplică

Liderii sindicatelor din Educaţie au declarat, miercuri, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, că Executivul va aproba joi o ordonanţă de urgenţă pentru a majora salariile personalului nedidactic, prin acordarea sporului de vechime, cu aproximativ 20%, începând cu 1 februarie 2017.

”Ceea ce am convenit cu prim-ministrul a fost să se dea o ordonanţă de urgenţă, mâine, astfel încât să se reglementeze începând cu data de 1 februarie această problemă. Concret, este vorba de o majorare salarială de la 1 februarie spre 20%, prin acordarea sporului de vechime, pentru personalul nedidactic”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit acestuia, de această măsură vor beneficia 53.000 de oameni şi că fondurile necesare sunt cuprinse deja în bugetul de stat pe anul în curs, acestea ajungând la circa 90 de milioane de lei.

”S-a interpreta la un moment dat că ar beneficia de prevederile OUG 2/2017, lucru care nu s-a concretizat şi trebuia să găsim o soluţie. În momentul în care a apărut OUG 2/2017, au fost voci din Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei care au spus că se încadrează şi personalul nedidactic pe această ordonanţă, dar realitatea a demonstrat că lucrurile stau altfel”, a adăugat Hăncescu.

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, a afirmat că o altă temă a discuţiei cu premierul Sorin Grindeanu a reprezentat-o situaţia sporurilor acordate profesorilor.

”Există disponibilitate în momentul de faţă de a rezolva acest neajuns (sporuri acordate salariul majorat – n.r.). În momentul de faţă există disponibilitate pentru rezolvarea problemei sporurilor şi identificarea resurselor financiare pentru intrarea în normalitate”, a precizat Nistor.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.