Spitalul de campanie din Timișoara și-a început activitatea

spital de campanie
Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din localitate, și-a început, marți, activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă ușoară sau medie de infecție cu SARS-COV-2.
„La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament”, a spus medicul Andra Podgoreanu, ofiter de presa la Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Victor Popescu” Timișoara.
Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi. Personalul medical care își desfășoară activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de șase luni pentru sprijin epidemiologic.
La Timișoara, în spitalul de campanie amenajat la Stadionul CFR au fost internați primii zece pacienți.
„În momentul de față capacitatea din spitalele Covid din Timișoara destinate pacienților infectați cu noul coronavirus este aproape de maxim. A fost nevoie să operaționalizăm acest spital suport Covid. Se poate mări capacitatea pentru pacienții Covid în spitalele din Timișoara. La Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie <<Dr.Victor Babeș>> sunt 65 de pacienți, dar puteam mări capacitatea, sunt 260 de paturi. Asta ar însemna că trebuie să ne reîntoarcem la planul alb și să mărim capacitatea de tratament pentru pacienții Covid. La Spitalul CFR avem 40 de paturi pentru pacienții Covid, și acolo cred că este posibil să mărim capacitatea. Să sperăm că putem face față valului crescut de pacienți cu Covid din ultimele zile”, a precizat prefectul de Timiș Liliana Oneț.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns