Spital din Banat, dotat cu bile care protejează de incendii

Spital din Banat, dotat cu bile care protejează de incendii

După tot felul de incendii izbucnite la diverse spitale din ţară, măsurile contra incendiilor au fost intensificate peste tot, de la controalele zilnice ale pompierilor până la achiziţionarea a tot felul de sisteme de prevenţie, scrie caon.ro.

La insistenţele dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Judeţean Reşiţa, Consiliul Judeţean a achiziţionat 70 de bile extinctoare, în valoare de 77.000 de lei, fără TVA. În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va cădea la baza flăcării, activându-se în 3 secunde.

Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat. Însă, pentru protecţie pasivă, bilele pot fi instalate în locurile cele mai vulnerabile, pe suporturi sau pur şi simplu pe suprafeţe plane.

CITEŞTE ŞI: Nevaccinat, Djokovic va juca la Australian Open cu scutire medicală 🙂

Zonele cele mai recomandate sunt zone cu risc ridicat, cum ar fi dulapuri electrice, bucătării, încăperi de depozitare, compartimente pentru motoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *