Speed Marathon. Poliția verifică respectarea regimului legal de viteză

Speed Marathon. Poliția a verificat respectarea regimului legal de viteza

Speed Marathon. Poliția verifică respectarea regimului legal de viteză

SPEED MARATHON s-au numit acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice din Caraș-Severin.

Vineri, 19 aprilie, timp de 24 de ore, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au acționat pe cele mai tranzitate artere din județ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene.

Timp de 24 de ore au fost folosite toate aparatele radar din dotarea poliției rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 432 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză.

12 conducători auto au depășit limita de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h, motiv pentru care le-a fost suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe lângă sancțiunea contravențională cu amendă aplicată.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Doi tineri, loviți pe trotuar de o mașină, în Timișoara

În 2024, 10 accidente rutiere s-au produs din cauza vitezei, în urma cărora 4 persoane au fost rănite grav, 12 rănite ușor și nu a fost înregistrat niciun deces.

Numărul accidentelor produse pe fondul vitezei este în scădere cu aproximativ 40% față de cele înregistrate în primul trimestru din 2013.

Acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă și în acest sfârșit de săptămână.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Speed Marathon. Poliția verifică respectarea regimului legal de viteză

 1. poate ca ar avea efect ca pe procesul verbal sa scrie si o problema de matematica:

  „calculati cat timp castigati pe o distanta de 100km din care 20 in localitate si 80 in afara localitatii daca depasiti viteza legala in mod constant(!) cu 20km/h in localitate si cu 50km/h in afara localitatii”

  Raspuns: se „castiga” sub 23 de minute

  Intrebare suplimentara pentru redobandire permis mai rapid:

  Cat de idiot trebuie sa fie cineva sa riste sa faca un accident grav in care chiar el sau cineva drag lui risca sa-si piarda viata pentru a „castiga” sub 23 de minute?
  a) foarte idiot
  b) extrem de idiot
  c) castigator al medaliei de aur la categoria #🤪

  Tinand cont ca nici pe departe nu poate cineva circula non stop cu viteza asa mare peste limitele legale, timpii „castigati” in special la distante de naveta(in general sub sau mult sub 100 km dus intors) sunt sub 10 minute. Sa-ti risti viata pentru sub 10 minute?? cam asta e cu matematica in „Romania educata”, „Romania norrrnalllaaa”

  de ce suntem campioni la accidente rutiere mortale? O fi si infrastructura de vina oarecum, dar mai ales pentru ca…

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *