Spațiu nou de cazare pentru refugiații care ajung la Timișoara

centru refugiati

Realizarea acestui centru s-a făcut în două etape în cadrul unui proiect al Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Migrație, cu finanțare de la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Strategia de vaccinare anti-COVID. Vor fi 900 de centre în toată țara. 13 milioane de oameni ar putea fi imunizați în 6 luni

O primă etapă a vizat operaționalizarea Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, cu scopul asigurării documentației necesare desfășurării lucrărilor pentru reabilitare și modernizare, iar cea de-a doua etapă a vizat lucrări de construcție, cu scopul reabilitării  și modernizării, în vederea operaționalizării Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de  21.386,331 RON.

În ceea ce privește obiectivul general și scopul proiectului acesta a constat în sprijinirea operațiunilor de relocare a refugiaților din zone periculoase  în cooperare cu UNHCR și în deplină concordanță cu legislația internațională, dar și asigurarea documentației necesare desfășurării lucrărilor de reabilitare și modernizare a imobilului în vederea operaționalizării Centrului.

În acest spațiu au fost transferați în cursul zilei de azi refugiații cazați până în prezent în spațiul alocat Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara de pe str. Armoniei nr.33.

Noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara are o capacitate totală de 306  persoane pe o suprafață totală de 3678 mp. La parter pot fi cazate 106 persoane, la etajul I – 82  persoane și etajul II – 118 persoane.

Proiectul a urmărit pe lângă reabilitarea centrului de tranzit și construcția unei noi clădiri care să deservească și  activitatea de control punct acces.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Spațiu nou de cazare pentru refugiații care ajung la Timișoara

  1. Bine ca pentru refugiati sunt bani.
    Pt spitale nu se intereseaza nimeni. (cazul Resita si altele care cad pe romani! )
    Mai intii cetatenii acestei tari si apoi refugiatii.
    Din care unii/copii lor vor face, cu siguranta, ce au facut in Franta si Germania.

Lasă un răspuns