”Spațiile Oravitzan”, expoziţie permanentă la Muzeul Banatului

”Spațiile Oravitzan”, expoziţie permanentă la Muzeul Banatului

”Spațiile Oravitzan”, expoziţie permanentă la Muzeul Banatului

Coridoarele Bastionului Maria Theresia au prins viață într-o simfonie de culoare și formă, oferind vizitatorilor o călătorie unică în lumea maestrului Silviu Oravitzan.

Muzeul Național al Banatului, în parteneriat cu Fundația Oravitzan și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, a inaugurat expoziția permanentă „Spațiile Oravitzan”.

Este o celebrare a artei unui reprezentant de seamă al Banatului și Timișoarei, dar și o confirmare a misiunii Fundației de a proteja și promova moștenirea sa.

CITEȘTE ȘI: S-a redeschis cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din vestul țării

Maestrul Oravitzan, cetățean de onoare al Timișoarei și Lugojului, nu doar că a lăsat o amprentă profundă în istoria spirituală a României, dar a și ridicat numele țării noastre pe scena internațională cu opera sa inconfundabilă.

‘’Mulțumim tuturor pentru entuziasmul și dragostea arătată și sperăm să vă bucurați de această expoziție la fel de mult cât ne bucurăm noi să o prezentăm.

Vă invităm să descoperiți <<Spațiile Oravitzan>>, de miercuri până duminică, între orele 10-18.

Veţi avea ocazia de a pătrunde întrun univers artistic în care tradiția și modernitatea se împletesc armonios.

Un parcurs prin cele 80 de opere expuse în opt săli vă va deschide fereastra către creația unui artist care a interpretat conexiunile dintre tradiția bizantină și contemporaneitate prin simboluri universale. Central în această expoziție se află o donație generoasă a maestrului: 12 opere inedite.

Silviu Oravitzan, un nume de referință în lumea artei, ajuns la venerabila vârstă de 81 de ani, continuă să fascineze și să inspire.

Cu o carieră ce îmbrățișează decenii, artistul s-a impus atât pe scena națională, cât și pe cea internațională fiind onorat cu nenumărate premii și distincții.

Vă așteptăm să celebrați alături de noi opera și spiritul unui artist care a dedicat o viață întreagă artei și dragostei față de Dumnezeu’’, sublinază gazdele de la MNaB.

Sursa foto: Facebook/Muzeul Național al Banatului


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *