„Spărgătorul de nuci” revine la Timişoara

„Spărgătorul de nuci”, magica poveste de Crăciun pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, și întâlnirea cu un balet de legendă al Teatrului Municipal de Operă și Balet din Kiev cu soliștii săi – stele ale baletului ucrainean – reprezintă un eveniment atât de captivant pentru publicul timișorean, încât show-ul va avea două reprezentații în aceeași zi, 23 decembrie, de la ora 17 și de la 20, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.

Feeric și fascinant, „Spărgătorul de nuci” face parte dintre cadourile speciale pe care le oferim uneori copiilor, dar și copilăriei din noi înșine, o poveste splendidă, dansată cu grația perfecțiunii de o companie de prestigiu. Olga Golitsa, prim-solistă a Operei de Stat din Ucraina, va interpreta rolul Clarei, iar rolul Prinţului îi va reveni lui Denis Nedak – prim-balerin al aceleiași instituţii. Din ansamblul Baletului din Kiev fac parte nu mai puțin de 60 de artiști absolvenți ai prestigioaselor școli de coregrafie din capitala Ucrainei, dar și din Moscova și Sankt Petersburg. Repertoriul companiei  numără peste 30 de spectacole de balet clasic și modern. Istoria sa a început în 1980, când marele maestru al baletului Vakhtang Vronsky, artist emerit în  URSS (1905-1988), a creat Teatrul de balet clasic din Kiev. Din 1989 până în 2005, trupa a fost condusă de celebrul coregraf, mare maestru al baletului, câștigător al premiului „Vatslav Nijinsky” și laureat al concursului internațional de dans, Valeriy Kovtun (1944-2005), căruia îi succede Viktor Litvinov, artist onorific al poporului ucrainean. Astăzi, trupa creează și spectacole noi alături de cele clasice, abordând pe scenă teme naționale, folclorice, dar și coregrafii moderne.

Biletele pentru reprezentaţiile de la Timișoara costă 150 sau 120 de lei, în funcție de loc şi pot fi achiziţionate de la Agenția Operei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns