Spania intră în stare de alertă pentru 15 zile din cauza pandemiei de coronavirus

spania coronavirus

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a anunțat că țara intră de sâmbătă în stare de alertă pentru o perioadă de 15 zile. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că locuitorii Spaniei vor fi supuși unor măsuri restrictive.

CITEȘTE ȘI: Se prelungeşte termenul limită pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri și mașini

Totuși, conform El Pais, premierul Spaniei a dat asigurări că „măsurile restrictive, care vizează în special deplasarea cetățenilor, nu vor încălca drepturile fundamentale ale oamenilor„.

Spania a ajuns la peste 4.200 de îmbolnăviri cu coronavirus și 120 de decese provocate de teribilul virus, însă premierul Spaniei susține că „suntem abia în prima etapă a luptei cu acest virus. Nu este exclus ca, în următoarele săptămâni, să ajungem la peste 10.000 de îmbolnăviri„.

Sanchez este convins că „urmează săptămâni cruciale, extrem de dificile” și anunță că „declararea stării de alertă ne permite să mobilizăm la maxim resursele pe care le avem în lupta împotriva acestui virus. Victoria depinde de fiecare dintre noi în parte, iar gesturile eroice pot pleca de la acțiuni simple precum spălatul pe mâini și statul acasă„.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns