Soția primarului din Dumbrăvița și consilierul lui personal, cooperativă de afaceri imobiliare

Soția primarului din Dumbrăvița și consilierul lui personal, cooperativă de afaceri imobiliare

Soția primarului din Dumbrăvița și consilierul lui personal, cooperativă de afaceri imobiliare

Localitatea Dumbrăvița din Timiș este cunoscută ca una dintre cele mai bogate comune din țară. Aflată în periurbanul Timișoarei, așezarea a atras sute de oameni bogați, care și-au construit vile și conace pentru a scăpa de aglomerația orașului. Comuna a atras și multe investiții străine, de ordinul a zeci de milioane de euro, cea mai recentă fiind noul magazin Ikea, primul din țară, în afara Bucureștilor.

Primarul milionar în euro

Primarul Horia Bugarin nu este un om sărac. El s-a remarcat în afaceri încă dinainte de a intra în USR și în politică, în anul 2020. “Din 2008 m-am dedicat în întregime antreprenoriatului, construindu-mi propria afacere în domeniul resurselor umane, care a ajuns în 2019 la cifra de afaceri de 22 milioane de euro, fiind a cincea companie de profil din România și singura companie românească în acest top dominat de multinaționale”, declara Bugarin în campania electorală de acum trei ani.

În ultima sa declarație de avere, primarul din Dumbrăvița figurează ca proprietar a trei terenuri intravilane în Timiș și Caraș Severin, 6 apartamente, 2 case de locuit, o casă de vacanță și un spațiu comercial. Horia Bugarin și soția dețin patru autoturisme, mărcile Jaguar, Mercedes, Mini Cooper și Toyota, aur bancar în valoare de 100 de mii de euro. La capitolul depozite bancare și plasamente în fonduri de investiții, familia Gabriela și Horia Bugarin au 864 de mii de lei și 1,73 milioane de euro.

Ca și venituri, Horia Bugarin a declarat venituri de 253 000 de lei, soția sa, Gabriela, 11 852 de lei, iar fiica lor, tânăra actriță, 51768 de lei, salariu de la teatrul Odeon București.

O firmă pentru nevastă și pentru consilierul personal

Ceea ce este interesant este venitul foarte mic al Gabrielei Bugarin, soția primarului. Probabil pentru a-și aduce aportul la bunăstarea familiei, aceasta a înființat, în anul 2021, firma CHG ESTATE INVESTMENTS SRL, cu sediul pe Str. Hunyadi Janos 8, comuna Dumbrăvița, județ Timiș, care are ca obiecte principale de activitate “dezvoltarea de proiecte de construcții” dar și alte activități conexe de imobiliare și construcții.

Firma firma CHG ESTATE INVESTMENTS SRL îi are ca asociați pe nimeni alții decât soția primarului, Gabriela Bugarin cu 80% din participațiuni și pe nimeni altul decât… consilierul personal al primarului, în persoana lui Dan Cosmin Marius, cu 20% din participațiuni.

 

Cu alte cuvinte, soția primarului și consilierul personal al acestuia au trecut la fapte în anul 2021, când au început să cumpere parcele de teren și să construiască case și vile, spre vânzare, în alte comune bogate din periurbanul Timișoarei. Adică, o afacere în familie și cu consilier.

Și pentru că în toate aceste comune se contruiește de zor iar concurența este acerbă, cei doi asociați, au decis să opteze pentru variantele noilor cartiere de vile care se ridică în comunele de lângă Timișoara. Un exemplu este satul Moșnița Veche, unde se ridică în ritm alert sute de vile, se trag utilități și apar și primele drumuri pietruite, prevăzute deja în planurile de asfaltare ale primăriei de care ține satul, primăria din Moșnița Nouă.

Din documentele pe care vi le prezentăm, deocamdată, vorbim de patru vile în regim parter + etaj, două cu câte două apartamente și două cu câte trei apartamente. Ca și costuri de construcție, cel mai mic duplex realizat de cuplul edilitar Bugarin-Cosmin Dan, care prevede două apartamente în regim P+1, acestea se ridică la 420 de mii de lei. La care se adaugă valoarea terenului, branșamente, racorduri și finisaje, ceea ce înseamnă că firma nevestei primarului și a cosilierului său, vând un apartament dintr-un astfel de duplex cu cel puțin 700 de mii de lei. Asta, la o primă strigare, 3 milioane de lei profit. Și ne referim strict aici la cele patru ansambluri de case, pentru care demersurile de obținere a autorizațiilor de construcție au început în octombrie – noiembrie 2021.

Consilierul, pitbull pe Facebook

Acestea nu sunt însă toate afacerile imobiliare ale firmei ce aparține soției primarului din Dumbrăvița și consilierului acestuia. În plus, primarul milionar în euro al Dumbrăviței poate face investiții imobiliare fără a fi direct implicat, folosind ca paravan consoarta și pe cel mai credincios consilier al său. De ce spunem că este cel mai credincios? Pentru că, în ultimii trei ani, Cosmin Dan, depăşindu-și atribuțiile de consilier personal al edilului de Dumbrăvița, conduce războaie de guerilă pe Facebook și pe rețelele sociale împotriva consilierilor locali și a oamenilor de afaceri din Dumbrăvița care își permit să îl critice pe primar.

Același Cosmin Dan este și agentul de influență prin care se încheie mici contracte de publicitate pentru a câștiga liniștea presei locale, prin care primarul folosește postul local Dumbrăvița TV drept mijloc de propaganda deșănțată și, în general, este consilierul bun la toate, omniprezent oriunde cineva nemulțumit de acțiunile primarului Horia Bugarin trebuie discreditat sau redus la tăcere.

Astfel, primarul și consilierul personal au intrat în conflict direct cu cel mai vocal consilier din Consiliul Local Dumbrăvița, Alina Sperlea, cea care îi sancționează public pentru fiecare derapaj administrative sau pentru alte afaceri în scop personal.

Atât prin ziarele locale aservite USR, cât și pe Facebook, consilierul Cosmin Dan duce o campanie de denigrare a consilierei locale Alina Sperlea, atacuri la persoană, atingere adusă imaginii și onoarei. Trebuie spus că Alina Sperlea, prin acțiunile publice și de caritate, prin pozițiile luate în favoarea oamenilor în consiliul local, și-a atras dușmănia primarului Horia Bugarin.

Acesta evită, în general, confruntările directe, dar îl activează pe consilierul personal Cosmin Dan, care, de pe acum co-patron prosper al unei firme de construcții împreună cu soția primarului, nu ezită în a folosi orice canale de comunicare, de la WhatsApp la social media sau Dumbrăvița TV pentru a o ataca și denigra pe consiliera locală Alina Sperlea.

CITEŞTE ŞI: Chiriile continuă să crească, însă Timișoara rămâne cel mai accesibil oraş important

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Soția primarului din Dumbrăvița și consilierul lui personal, cooperativă de afaceri imobiliare

  1. Documentat articolul! Felicitări!
    Sper ca presa să rămână în continuare acea putere în stat care să fie de partea cetățenilor onești!

  2. Cifra de afaceri de 22 milioane si te intereseaza postul de primar al comunei Dumbravita, in loc sa-ti vezi de afacere ?
    Care este adevarul domnule primar ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *