Sorin Grindeanu – prima declaraţie după adoptarea moțiunii de cenzură. Dezvăluiri EXPLOZIVE despre OUG 13! Vine la Timişoara

Sorin Grindeanu a oferit primele declaraţii după adoptarea moțiunii de cenzură care i-a adus automat demiterea. „Sper ca votul de astăzi să nu fie o mare greșeală”, a spus premierul la conferința de presă, potrivit stiripesurse.ro.

„Românilor le spun că o să-mi fac datoria până la capăt, până țara va avea un guvern funcțional. Aștept până când Parlamentul va aproba noul guvern. Sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greșeală, iar PSD să numească viitorul premier. Important e să ieșim din acest blocaj și să le transmitem investitorilor că România rămâne un mediu stabil și predictibil. Important e ca românii să simtă cât mai puțin efectele aceste crize. PSD nu înseamnă nici Dragnea, nici Grindeanu.

Voi rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare, să-și dea jos propriul guvern pentru că așa a vrut un singur om. Sper ca peste şase luni să nu ajungem într-o situație similară. Le mulțumesc miniștrilor și îi anunț să vină la serviciu, să ne facem treaba. Îi mulțumesc lui Victor Ponta că a fost lângă mine în aceste zile.

Am ales calea cea mai grea, să nu accept funcții, compromisuri, înțelegeri mai mult sau mai puțin oculte, să nu negociez cu nimeni, să fiu corect, transparent, să-mi fac treaba până la capăt într-un mod onest”, a spus Sorin Grindeanu după adoptarea moțiunii de cenzură.

Dezvăluiri explozive

Confor stiripesurse.ro, Sorin Grindeanu anunţă dezvăluiri complete despre povestea celebrei OUG 13. Premier afirmă că a vrut să-şi dea demisia pe fondul protestelor de stradă.

„După ordonanţa 13 am zis că vreau să renunţ, că nu cred că e normal să rămân. Au fost rugăminţi din acelaşi CEx. ‘Nu, că aveţi susţinerea!’ Vă aduceţi aminte că a urmat o conferinţă de presă la Parlament de vreo două ore. Am înţeles că e de datoria mea să rămân, pentru că altfel tot ceea ce am gândit ca program de guvernare risca să nu fie pus în practică. Am venit aici şi am susţinut conferinţa de presă. Nu a fost simplu, cu sute de mii de oameni pe stradă”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să nu adopte OUG 14, de respingere a OUG 13, Grindeanu a ezitat şi a refuzat să răspundă. „Astăzi nu detaliem”, a precizat premierul demis.

Sorin Grindeanu a dezvăluit la conferința de presă organizată după adoptarea moțiunii de cenzură că fusese anunțat e faptul că Guvernul condus de el este „unul de sacrificiu”. Grindeanu a anunțat că lista cu posibilii viitori premieri cuprinde cinci nume.

Știu vreo cinci persoane <<to be elected>>, mi-aș dori să nu existe agende ascunse și scopuri ascunse pentru că eu am avut această senzație în ultima lună. De fapt chiar mi s-a și spus: „Tu nu știai că e un Guvern de sacrificiu? Nu!”

Până domnul Liviu Dragnea nu va înțelege ca primul ministru este al României, nu este prim-ministru PSD. Și PSD face parte din România, este foarte adevărat, dar este o diferență.

Nu i-am răspuns doamnei Firea, am văzut-o pe acolo implicată, deși e totuși primar general, n-o să-i răspund nici acum. Am reușit să rezist acestor atacuri și n-o să răspund nici acum.

În mod sigur, zilele următoare voi merge la Timișoara să-mi văd familia. Cred că s-a depășit acest moment, deşi nu sunt foarte sigur. De ce sunt sigur, sunt sigur că nu s-a depășit momentul fricii. Frica de care vă aminteam şi la Timișoara!

O agendă ascunsă ar fi cea legată de faptul că următorul prim-ministru să stea cinci luni până când vom scoate o evaluare care n-are nicio legătură cu realitatea, dând jos propriul guvern. Unii dintre colegii mei erau informați și s-a demonstrat că era reală.”, a spus Sorin Grindeanu.

Foto ADRIAN PÎCLIŞAN

5 Comments
Ion 21/06/2017
Ce comentarii tâmpite ...
Florin Chiersic 21/06/2017
Veste buna pentru banateni: Bruce Willis va veni in Romania si in Banat. El va fi personajul principal in noul film american intitulat "Greu de demis". Prima si ultima parte a filmului vor fi turnate in Caras-Severin si in Timis, iar actiunea propriuzisa (care se anunta incendiara), la Bucuresti. Bruce Willis a declarat ca vrea sa intre bine in pielea personajului, sa cunoasca obiceiurile din zona, asa ca va locui o perioada la Timisoara. "Este esential ca totul sa fie autentic", a declarat Willis. Din punctul de vedere al recuziterului, cea mai mare problema ramane confectionarea pentru Bruce Willis a unei peruci suficient de bine data cu gel incat sa fie de-a dreptul cleioasa, dar, in acelasi timp, sa nu se lipeasca mustele de ea, mai ales acum, vara.
traditore 21/06/2017
Dragnea, ia vezi, poate o sa alegi tot un banatean ca sa fie urmatorul premier, un baiat competent si de incredere, pe care sa te poti baza, care nu tradeaza, asa cum au fost dintotdeauna banatenii... Sa fii atent, insa, ca astia odata instalati in functii acolo mor, nu-i mai dezlipesti usor! Culmea e, Dragneo, ca banatenii se plang de faptul ca ei nu sunt sefi in Banat (companiile straine, care reprezinta doua treimi din economia banateana, prefera olteni si munteni pentru posturile de conducere), asa ca e un mister cum de te-ai gandit tu sa-l alegi tocmai pe Grindeanu ca sa conduca Guvernul Romaniei...
Nenea Iancu 21/06/2017
Grindeanu: "După ordonanţa 13 am zis că vreau să renunţ, că nu cred că e normal să rămân. Au fost rugăminţi din acelaşi CEx. ‘Nu, că aveţi susţinerea!’ ". Si a ramas... Mai tarziu, cand a pierdut suportul politic si i s-a cerut demisia, nu se mai lasa dus de la Palatul Victoria, a fost nevoie de circ si de o motiune de cenzurta. In concluzie, Grindeanu este tentat sa-si dea demisia atunci cand se bucura de sustinere politica, dar nu isi da demisia nici in ruptul capului atunci cand NU se mai bucura de sustinere politica si partidul care l-a instalat premier ii cere explicit demisia. Esti foarte "credibil", Grindene... Daca ar mai fi trait sa se confrunte cu Grindeanu, Caragiale ar fi rescris "Canuta, om sucit".
ghiocel trandafir poanta 21/06/2017
ar fi bine sa ramai la bucuresti. timisoara nui de tine .nu ai facut nimic pentru timisoara in afara de sustinerea unei idiotenii sala polivalenta la satul giroc.