Sorin Grindeanu: Personal, susţin un referendum

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu a apucat să discute cu ministrul Justiţiei despre ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale şi că se va informa zilele următoare, dar că personal susţine un referendum pe tema celui propus de preşedintele Klaus Iohannis.

„O să mă informez în zilele următoare despre ceea s-a întâmplat în ultima perioadă pe această temă. Voi vedea în urma informărilor pe care le dă ministrul Justiţiei. La discuţia cu ministerul Justiţiei de astăzi am discutat doar de buget. Am prevăzut sume mai mari pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor CEDO, pentru Administraţia Penitenciarelor, pentru alocaţia de hrană”, a răspuns premierul Grindeanu, întrebat fiind dacă Guvernul va merge mai departe cu ordonanţele graţierii şi modificării codurilor penale.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis urma să aibă o întâlnire cu şeful CEDO, la Strasbourg, pe tema modificării legistaţiei penale prin ordonanţe de urgenţă, în condiţiile în care la Bucureşti, premierul vorbeşte despre sancţiuni mari pe care statul trebuie să le plătească. „Sunt peste 800 de sentinţe ale CEDO pe care statul trebuie să le achite. Este o decizie pre-pilot, urmând ca decizia pilot să vină în zilele următoare. Ceea ce înseamnă în evaluările noastre 80 de milioane de euro pe an”, a mai declarat premierul.

Cât priveşte protestele din Bucureşti şi in ţară faţă de cele două ordonanţe, Grindeanu a declarat că respectă opinia fiecăruia şi susţine personal un referendum pe tema propusă de preşedinte.

„Am fost până la Guvern şi am văzut o adresă. Pot să vă spun în nume personal că susţin un referendum, cum să nu susţinem lupta împotriva corupţiei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat marţi procedura privind organizarea unui referendum naţional pentru ”continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.

”În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată”, se arată în scrisoarea adresată de şeful statului preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Sorin Grindeanu: Personal, susţin un referendum

  1. Dar un referendum pentru o intrebare la fel de idioata -Manastire intr-un picior , ghici ciupeca ce-i ? pe banii contribuabilor ar trebui asisderea sa-l sustineti .

  2. un fatalau fara de care necrologul „Renasterea” nu se mai tipareste – file-ar tarana usoara …
    dupa afirmatia ieftina concluzionezi ca nu e de acord cu legea care ar trebui sa-l faca „tovaras” cu toti penalii tarii si ai mai putea spune ca e contra sefului DRACnea …
    pina la urma asazisul „banatea” oltean-carasan isi da cu tifla-n oua … cat de infect poti fi ca-caracter, dar ca „OM”???

  3. Grindeanu este o marioneta pusa acolo,fara drept de opinie,face jocul lui DRGNEA,ce e si mai rau ca face de ris Banatul,de fapt el e oltean cu acte in regula,vai de Romanica noastra cine ne conduce.

  4. grindeanu ar trebui ,pentru a se reabilita in fata banatenilor, sa propuna un referendum cu tema ” confiscarea averilor obtinute ilicit”.haida de il da afara penalul dragnea si multi insuratul tariceanu.

  5. De ce nu spune ca executa cu mare placere odinul lui Dragnea ca de sustinut sa lase pe altii care nu sant slugi precum el si daca referendumul iese in defavoarea penalilor DRALICEANU nu cred ca o sa mai ranjeasca fasolea cum o face acum

Lasă un răspuns