Sorin Grindeanu afirmă că lucrările la magistrala CFR Braşov-Timişoara înregistrează întârzieri dar că România nu va pierde fondurile europene dedicate investițiilor care au fost începute

Sorin Grindeanu afirmă că lucrările la magistrala CFR Braşov-Timişoara înregistrează întârzieri dar că România nu va pierde fondurile europene dedicate investițiilor care au fost începute

Sorin Grindeanu afirmă că lucrările la magistrala CFR Braşov-Timişoara înregistrează întârzieri dar că România nu va pierde fondurile europene dedicate investițiilor care au fost începute.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, că lucrările la magistrala CFR Braşov-Timişoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că România nu va pierde fondurile europene accesate pentru investiţiile de amploare începute, relatează Agerpres. La finele celei de-a şasea şedinţe a grupului de lucru SUA-România-Ucraina-Comisia Europeană-Republica Moldova, ministrul Grindeanu a menţionat că două din cele patru utilaje care vor face tunelurile în munţi pentru magistrala CFR Braşov-Timişoara sunt deja pe poziţii şi urmează să fie puse în funcţiune.

CITEȘTE ȘI: Investiții de anvergură în domeniul medical, la Timișoara, anunțate de ministrul Alexandru Rafila

„Sunt întârzieri. În acest moment, două TBM-uri din patru, TBM-urile sunt acele maşini uriaşe care sfredelesc munţii şi care fac tuneluri, două sunt în poziţie şi probabil în următoarele săptămâni vor fi puse în funcţiune, urmând ca celelalte două să fie aduse la începutul anului viitor”, a declarat ministrul Grindeanu, citat de g4media.

El a menţionat că a discutat la începutul săptămânii cu antreprenorul lucrării şi a stabilit termene pe care le va urmări, astfel încât şi acest proiect să fie finalizat.

„Până la finele anului viitor, va trebui să avem toate tronsoanele de la Curtici până la Sighişoara modernizate să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră. Parte din ele le vom inaugura în următoarele zile, iar celelalte până la jumătatea anului viitor. Dar şi de la Sighişoara la Braşov şi de la Braşov la Predeal, aceste investiţii trebuie să meargă în ritmul asumat. (…) Acum nu am semnale că pe proiecte mari de infrastructură din România că vom pierde nici măcar un euro. e un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea”, a precizat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *