Sorin Cazacu, campion european la haltere!

Sorin Cazacu haltere

Multiplu medaliat continental şi mondial la powerlifting, Sorin Cazacu a reuşit o performanţă frumoasă şi la haltere.

La Budapesta, el a devenit pentru prima dată campion european la această disciplină sportivă, la categoria de vârstă masters.

Titratul sportiv timişorean a avut un total de 295 de kilograme (130 kg la smuls şi 165 kg la ridicat) în capitala Ungariei, pe locurile următoare clasându-se, în ordine, un reprezentant al ţării gazdă şi un austriac.

Concursul se va încheia sâmbătă.

„În mare ştiam cu cine voi lupta pentru primul loc, dar concursul este concurs… Am ţintit medalia de aur, însă nu eram sigur că o pot obţine. A fost prima mea participare la un campionat european de haltere. A fost un concurs reuşit. Mulţumesc Federaţiei Române de Haltere, domnului secretar Alexandru Pădure, antrenorului meu Gheorghe Biriş, colegului Adrian Roşu, care m-a condus în concurs, lui Cosmin Şorban, Eugen Cacherda, doamnei Anca Balogh-Wittman, domnului profesor Dinu Barbu, lui Mihai Szabo şi tuturor celorlalţi care au fost alături de mine în pregătirea pentru acest campionat european”, ne-a declarat Sorin Cazacu.

Pentru el urmează alte două competiţii importante. „Urmează Campionatul European de Powerlifting, organizat în perioada 3-7 iulie la Plzen, în Cehia. Mi-aş dori să fiu prezent şi la Campionatul Mondial de haltere masters, ce va avea loc la Barcelona, între 18 şi 24 august, unde sunt calificat, dar rămâne de văzut cum voi reuşi să acopăr costurile de participare. O medalie mondială la haltere este singura care îmi lipseşte din palmares”, ne-a mai spus Cazacu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *